Liis Haavel peeti taas pettusekahtlusega kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Haavel paruka ja prillidega.
Liis Haavel paruka ja prillidega. Foto: Politsei

Harju maakohus võttis täna prokuratuuri taotlusel vahi alla vanurite petmise eest vangi mõistetud 31-aastase Liis Haaveli, keda kahtlustatakse vanainimese kontolt ilma loata üle 50 000 krooni võtmises.

14. septembril pidasid Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituse töötajad Haaveli kinni, kahtlustades naist selles, et ta tänavu augustis võttis ühe vanainimese pangakontolt tema nõusolekuta välja sularaha.

Haavel, kes maskeeris end paruka ja prillidega ning kasutas nime Mirjam, tutvus augustis Tallinnas üksi elava vanainimesega ning pakkus talle abi igapäevatoimetustes, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Saanud oma valdusesse vanuri pangakaardi koos PIN-koodiga, võttis Haavel augusti lõpus kannatanu arvelt välja 54 000 krooni sularaha.

Täna võttis Harju maakohus Haaveli Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel vahi alla.

Politsei palub kõigil, kel on pretensioone fotol kujutatud ning end Mirjamiks nimetava naisterahva suhtes, võtta ühendust Põhja prefektuuri majanduskuritegude talitusega telefoninumbritel 612 4310, 612 4062 või politsei lühinumbril 110.

Harju maakohus tunnistas tänavu veebruaris Liis Haaveli süüdi vanuritelt raha ja vara väljapetmises ja määras talle karistuseks 4 aastat vangistust, millest ta pidi reaalselt ära kandma 6 kuud.

Mais karmistas ringkonnakohus Haaveli karistust ja määras talle nelja-aastase reaalse vanglakaristuse. Haavel teatas seepeale, et kaebab otsuse edasi riigikohtusse.

Kuna ringkonnakohtu otsus pole jõustunud, viibis Haavel vabaduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles