Ametnikud korraldavad reide Tallinna ehitusobjektidele

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna kommunaalamet, koostöös munitsipaalpolitsei ja liikluspolitsei ametnikega, alustas iganädalasi kontrollreide ehitusobjektidele.

Reedel toimunud reidil kontrolliti kaheksat Tallinna ehitusobjekti. Kommunaalameti hooldusosakonna peaspetsialisti Margus Metstaki sõnul jäi ta reidi käigus nähtud üldise pildiga rahule, kuid nentis, et kolm päeva tagasi sadas vihma ning liiv ja muu lahtine materjal, mis tuulega lendub, on seetõttu kadunud.

«Olid väga puhtad ja olid vähem puhtad, kuid heakorra seisukohast päris heas korras objektid,» ütles ta. «Me selgitame parimat, kui näeme puuduseid, siis pöörame tähelepanu.»

Metstaki sõnul esineb ehitusobjektidel mitmeid probleeme,  sageli kandub prügi ja muu lenduv materjal objekti piiridest väljapoole, mis ei ole lubatud. Samuti on probleemiks see, et ehitajad pargivad oma autod halajasaladele, mis on teadupärast kevadeti ning sügiseti väga pehmed.

Ametnike rõõmustab see, et heakord ehitusobjektidel on läinud aasta-aastalt paremaks ning üldiselt kõrvaldatakse puudused kiiresti. Suurematel objektidel, kus toimuvad pinnasetööd, pestakse isegi raskeveokite rehvid puhtaks, enne kui liiklusesse suundutakse.

Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sule sõnul on reidide eesmärk jälgida ehitusobjektide heakorraalast seisukorda, et oleks tagatud juurdepääsuteede puhtus, ehitusmaterjalide ja olmeprahi korrektne ladustamine ning tõkestatud ehitusobjektidel leviv torm.

Puudused, mida ametnikud reidi käigus tuvastavad, märgitakse üles ning edastatakse ehitajale kõrvaldamiseks. Kui rikkumised on korduvad, siis alustatakse menetlus, mille tulemusena võib munitsipaalpolitsei määrata rahatrahvi.

Lisaks ehitusobjektidele teostatakse igapäevaselt teemaa haljasalade lenduvast prügist koristust ja ühissõidukite peatustes asuvate prügikastide hooldust. Vastavavalt ilmastikutingimustele teostatakse võimalusel kastmist peamagistraalidel ja kesklinna piirkonnas, kus on tihedam liiklusvool.

Reidist võtsid osa Mart Pops (Linnaplaneerimise amet), Margus Metstak (TKA, hooldusosakond), Elis Branno (TKA, hooldusosakond), Tarmo Roossaar (Põhja prefektuur, teabebüroo) ja Jaanus Anni (Mupo ehitusmenetluse peainspektor).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles