Linn kostitas Tammsaare pargis kodutuid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeva õhtul jagati Tammsaare pargis kõhutäidet ja meelelahutust neile, kellel on elus halvasti läinud, ehk toimus järjekordne Kodutute öö.


Ürituse, mille ametlik nimetus oli «Tallinn hoolib oma kodanikest» korraldasid Tallinna Sotsiaaltöö Keskus ja Eesti Akadeemiline Sotsiaalturva Ühing ning see toimus tänavu juba viiendat korda.

Abivajajatele pakuti suppi, teed ja kringlit. Kokkutulnutele esinesid teiste seas Erich Krieger ja Boris Lehtlaan ning grand seenior tantsupaar Taimo Tüür ja Mare Sokolova.

«Inimesi on üllatavalt palju. Vahepeal ma juba kartsin, et sellise paduvihmaga ei tule siia kedagi,» lausus Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse direktor Kersti Põldemaa. See, et suure vihmaga nii palju inimesi parki tuli, näitab tema sõnul seda, et neil on tõesti häda käes.

Kurb on Põldemaa sõnul aga see, et paljud kohaltulnutest on sotsiaaltöötajatele juba mitu aastat tuttavad. See näitab seda, et kui inimene on kord pinna jalge alt kaotanud, siis pole lihtne uuesti jalule tõusta.

Kui enne masu algust hakkas tunduma, et Tallinnas on juba piisav arv öömajakohti, siis viimase paari aastaga on abivajajate arv jälle kasvanud. Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul ei tea keegi täpselt, kui palju Tallinnas kodutuid on. «Me võime ainult oletada. Möödunud talvel tuli öömaja pakkuda umbes seitsmesajale inimesele, nii varjupaikades, öömajades kui sotsiaalmajutusüksustes,» lausus Martinson.

Ta lisas, et linn jätkab kindlasti sotsiaalmajutusüksuste ehitamist. «Aga inimesed on meil paraku sellised, et niipea kui me tahame kuskile midagi rajada, hakkavad ümberkaudsed elanikud kohe protestima. Aga kodutud on osa meie linna elanikest, nende olemasolu ees ei saa silmi sulgeda,» ütles abilinnapea.

Selleks, et teadvustada linnaelanikele tõrjutust ja kodutust kui sotsiaalset probleemi, korraldatigi tänavune kodutute öö otse linnasüdames.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles