Gutmann ja Kasemaa: kahtlustused on rängad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veigo Gutmann.
Veigo Gutmann. Foto: Toomas Huik

Reformierakondlastest Rae vallavanem Veigo Gutmann ja abivallavanem Meelis Kasemaa saatsid täna Postimees.ee`le kommentaari seoses Põhja prefektuuri kahtlustusega, mille järgi on nad rikkunud toimingupiirangut  2007. aastal Lehmja külas asuvate kinnistute detailplaneeringu menetlemisel.

Rae vallavanema ja abivallavanemana oleme avaliku elu tegelased ning anname endale aru, et kahtlustused, nagu oleksime rikkunud toimingupiirangu nõudeid ja saanud sellest mingit kasu, on rängad.

Rõhutame siinjuures, et me ei ole toimingupiirangut rikkunud ja me ei ole kasu saanud. Kõnealuste kinnistute detailplaneeringu menetluse ajal puudusid meil varalised huvid nende kinnistuste suhtes, mistõttu ei olnud meil ka midagi varjata. Seega puudub kahtlustustel alus.

Teeme uurimisorganitega igakülgset koostööd, et süüks pandavad väited võimalikult kiiresti kummutada.

Kui uurimine peaks siiski viima kohtuteeni, siis olgu nii – õigust mõistab Eesti Vabariigis sõltumatu kohtusüsteem. Seni, kuni asjaolud selgunud pole, palume kõigilt mõistvat suhtumist ning loodame, et see juhtum ei saa osaks kellegi valimiskampaaniast.

Peame oluliseks jätkata oma tööd vallarahva nimel ja täita oma ülesandeid parimal võimalikul viisil ning nii, nagu meile usaldatud amet seda eeldab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles