Vahipataljoni ajateenijad annavad Jüriöö pargis truudusevande

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahipataljoni ajateenijad.
Vahipataljoni ajateenijad. Foto: SCANPIX

Ligi 150 jaanuaris teenistust alustanud Vahipataljoni sõdurit annavad homme hommikul kell kümme Tallinnas Jüriöö pargis pidulikul rivistusel kaitseväelase truudusetõotuse

Vahipataljonil on traditsiooniks saanud, et väeosa ajateenijad annavad pärast sõdurieksami sooritamist kaitseväelase truudusetõotuse muistsel lahinguväljal Jüriöö pargis, vahendab kaitseväe peastaap.

Truudusetõotusega lõpeb ajateenijatel teenistuse esimene etapp - sõduribaaskursus, mille jooksul omandasid ajateenijad teadmisi relvastusest, meditsiinist, sidetehnikast, seadusandlusest ja üksikvõitleja oskustest.

Samuti tuli neil läbida erinevad metsalaagrid ja rännakud. Sõduri baaskursusele järgneb ajateenijatel eriala- ja allüksuse väljaõpe.

Kaitseväelase truudusega tõotavad ajateenijad jääda ustavaks Eesti Vabariigile ja tema põhiseaduslikule korrale, kaitsta Eesti Vabariiki vaenlase vastu kogu oma mõistuse ja jõuga, olla valmis ohverdama oma elu isamaa eest ning pidada kinni kaitseväe distsipliinist.

Vahipataljon on spetsialiseerunud eelkõige sõjaväepolitsei üksuste väljaõpetamisele. Samuti täidab Vahipataljon kaitseväelisi esindusfunktsioone, tagab presidendi kantselei auvahtkonna ja paneb välja aukompanii riiklikeks ja kaitseväelisteks tseremooniateks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles