Galerii: EKA tudengid ehitasid Balti jaama tunnelisse klassiruumi

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri tudengid ehitasid ülikooli avatud uste päevaks Balti jaama tunnelisse klassiruumi.

Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri osakond ehitas ülikooli avatud uste päeva raames Balti jaama tunnelisse ajutise klassiruumi. Täispika koolipäeva jooksul kuuleb avatud loenguid mitmetelt lektoritelt.

Lähiaastatel kolib EKA sisearhitektuuri osakond Suur Kloostri tänavalt teiste Eesti Kunstiakadeemia osakondadega kokku uude hoonesse Kotzebue tänaval.  

«Kuna hoone alles valmib, tutvustame osakonna tuumväärtusi poolel teel uude hoonesse - Toompuiestee all kulgevas Balti jaama tunnelis,» kommenteeris ajutise tunneliülikooli eesmärki sisearhitektuuri osakonna professor Hannes Praks.

«Aktsiooni eesmärk on näidata, et EKA põhiväärtus või -idee ei seisne vaid klassikalises kinnisvaras, vaid suhtumises ja inimestes. Avalikku ruumi sekkumise eksperimendiga mõtestame enda jaoks võib-olla ka oma osakonna tulevikku. Ehk on see ruumiliselt sõltumatum kui eelnevatel dekaadidel.» 

Loenguid saavad kõik huvilised kuulata kell 10-17. Tuntuimate lektoritena viivad loengu läbi Leonhard Lapin, Hardo Pajula ja Kristjan Holm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles