Kopli prügila taha plaanitakse ehitada elamukvartalit

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli prügila
Kopli prügila Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Põhja-Tallinna halduskogus kooskõlastati Neeme 30 kinnistu detailplaneering, mille tulemusena kerkiks Kopli prügila taha 23 väikeelamut.

Prügila taha, endise aiandi maa-alale, plaanitakse kokku 23 väikeelamut. Neeme tänava äärde on planeeritud neist üks kortermaja ning selle taha suuremale alale kaheksa ühepereelamut ja 14 kahepereelamut.

Elamute vahele ehitatakse tupiktänavad ning Neeme tänava äärde rajatakse laste mänguväljak.

OÜ Prokom esindaja Janek Jõesaare sõnul on arendus veel algusjärgus, ent tänaseks on jõutud sellise lahendini, millega on rahul linnaosavalitsus ja ümbritsevad elanikud.

«See prügimägi seal kõrval muidugi kõige parem asi ei ole, aga loodame, et see suletakse,» ütles Jõesaar. Prügimäe asemele on planeeritud puhkeala loomist ning arendaja sõnul on positiivne, et prügila külgi juba kaetakse.

«Varasem projekt ei läinud läbi seetõttu, et see kohalikele elanikele ei meeldinud see, et sinna olid planeeritud kortermajad ja suurem liikluskoormus,» selgitas detailplaneeringu koostaja Maarja Zingel, miks varasemat planeeringut ei kinnitatud. «Muutsime lahendust, nüüd on jäädud üks väike kortermaja ja ülejäänud ala on kuni kahe pere elamud.»

Neeme tänava elanikele teeb kõige suuremat muret liikluskoormus, mille osaliselt tänav pärast elamukvartali ehitamist saab. Tänav on nõnda kitsas, et kaks autot sealt kohati üksteisest mööda sõitma ei mahu.

Maarja Zingeli sõnul on nüüdseks liikluskoormuse probleem lahendatud sellega, et uues projektis on oluliselt vähem elamuühikuid. Uue planeeringu kohaselt jääb liikluskoormus normi piiresse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles