Tallinna Ülikool koondab 23 instituuti kuueks

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Ülikool tähistas täna oma kümnendat tegutsemisaastat uhke kontsertaktusega, kuid lähiaastatel muutub ülikool tundmatuseni, sest senisest 23 instituudist moodustatakse kuus.

Järgmise viie aasta jooksul kujundatakse Tallinna Ülikoolis välja viis erialade ülest teaduspõhist fookusvaldkonda, mille tulemusena moodustub 23-st instituudist kuus. Fookusvaldkonnad saavad olema: haridusuuendus, digi- ja meediakultuur, kultuurilised kompetentsid, terve ja jätkusuutlik eluviis ning ühiskond ja avatud valitsemine.

Ülikooli struktuuri reformimisega loodetakse võita ühiskonnas suuremat kandepinda. «Oleme ühiskonnas võtnud täita ambitsioonikama rolli kui eales varem,» ütles rektor Tiit Land, rääkides järgmiseks viieks aastaks sõnastatud eesmärkidest.

Nimelt on Tallinna Ülikool seadnud sihi olla targa eluviisi eestvedaja Eestis. Põhjus on põhimõtteline, samas üldinimlik – oma eelised saab väikeriik nii üksikisiku kui ka ühiskonna tasandil maksma panna ainult tarku valikuid tehes.

Kujundatavad fookusgrupid aitavad ülikooli hinnangul muutuvas maailmas paremini toime tulla, sest ollakse oma tegevuses oluliselt paindlikumad.

Tallinna Ülikooli populaarseimad erialad on sotsiaal- ja õigusteaduste valdkonnas. «Kui rääkida bakalaureuse erialadest, siis kõige populaarsem eriala on riigiteadused, seejärel õigusteadused ning reklaam ja turundus,» ütles Tallinna Ülikooli vastuvõtu peaspetsialist. «Magistri erialade osas on võrdlemisi sarnane seis, sealgi on populaarseimad sotsiaalteadused: organisatsioonikäitumine, riigiteaduste erialad ja humanitaarvaldkonnast keeletoimetaja.»

Tallinna Ülikoolis õpib ligi 9500 üliõpilast, neist enam kui 5% on pärit välisriikidest. Õppejõude ja teadlasi on üle 550, iga kümnes välismaalt. Täiendkoolitustel ning avatud tasemeõppes osaleb aastas 15 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles