Õllesummeri üks peaesineja on The Cardigans

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Promopilt

Õllesummeri laupäevase, 4. juuli peaesineja on poproki superstaar The Cardigans. Looga «Lovefool»   filmist Romeo & Juliet tuule tiibadesse saanud The Cardigans esineb Eestis esmakordselt.

1990ndate keskel oma täheteed alustanud The Cardigans on enimtuntud oma lugudega «My Favorite Game» , «Erase/Rewind»  ja «Carnival» .

Pikalt vaikinud The Cardigans tuli fännide suureks rõõmuks kaks aastat tagasi taas maailma lavadele tagasi. Värske hoo sisse saanud bänd esitab Õllesummeril nii oma kuldhitte kui uuemat muusikat.

Rootsist pärit bänd tuli kokku 1992. aastal ning ansambli koosseis on püsinud muutumatuna tänini. The Cardigansile tõi suurema tuntuse nende teine album Life. Ennekuulmatu läbimurde saavutas bänd 1997. aastal tänu Hollywoodi kassafilmile Romeo & Juliet, Leonardo DiCaprioga peaosas. Filmi tunnuslauluks sai just The Cardigansi „Lovefool”, mis kindlustas artisti üleilmse tuntuse mõlemal pool Atlandi ookeani.

1998. aasta albumilt tuli The Cardigansi teine suurhitt „My Favorite Game”, mille meeldejääva video lõi Jonas Akerlund. Kuulsa rootsi režissööri käe all on valminud säravaimad Madonna, Moby, Lady Gaga, Roxette jt staaride muusikavideod. Samalt albumilt on pärit ka paljude raadiote kuldvaramu lugu „Erase/Rewind”.

Peale seda albumit võtsid The Cardigansi liikmed pea kümne aasta jooksul käsile erinevaid sooloprojekte, tulles kokku vaid 2003. aastal ilmavalgust näinud Long Before Daylight plaadi tegemiseks. Taas esinetakse maailma suurtel lavadel 2012. aastast.

Õllesummeril esineb seitsmel laval kokku üle saja artisti. Lai valik muusikastiile hõlmab  pop- ja rokkmuusikat, jazzi, klubi- ja alternatiivmuusikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles