Uuring: Tallinna populaarseim linnaosa on Nõmme

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme jaamahoone.
Nõmme jaamahoone. Foto: Jukko Nooni

Kinnisvarafirma 1Partneri küsitluse kohaselt sooviks 2015. aastal Tallinna linnaosade võrdluses kõige rohkem inimesi elada Nõmmel.

Nõmmet eelistas elupaigana 29 ning Piritat 19 protsenti vastajatest. Järgnes 12 protsendiga Kristiine ning üheksa protsendiga Kesklinn ja Põhja-Tallinn.

1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahteri sõnul on Pirita alati olnud hinnatud, aga huvitava trendina eelistab tänapäeval Põhja-Tallinna ja Kesklinna elupaigana pea sama palju inimesi. «Kalamaja ja Uue Maailma näitel pole asumikultuur ja seltsiliikumine hipsterite eralõbu, vaid tõstab reaalselt piirkonna kinnisvara väärtust miljonite eurode võrra,» ütles Vahter.

«Kui kõdusest getost saab kümne aastaga linna üks kallemaid linnaosasid, siis vähesed usuvad, aga ka Lasnamäe on praegu kiiresti muutumas. Sotsiaalsed kihid segunevad ja kui tekivad uued tõmbekeskused, siis ärkavad ka Tallinna mäed.»

Läbiviidud küsitluses osales 200 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles