Lasnamäe tondilossi asemele kerkiva hoone arendaja loodab saada suveks ehitusloa

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid tühjana seisnud polikliinikuhoone lammutatakse lõpuks maha.
Aastaid tühjana seisnud polikliinikuhoone lammutatakse lõpuks maha. Foto: Liis Treimann

Lasnamäe endise polikliiniku asemele tuleb kolme torniga elu- ja ärihoone. Kuigi hoonele on tehtud mitu arhitektuurilist lahendust,  ei ole omanik olnud nendega rahul ning uus lahendus on valmimisel.

Kinnistu arendaja Mident OÜ juhatuse liikme Priit Põllu sõnul on üldjoontes selge, milline hoone tuleb, kuid lõplik viimistlus ei ole veel täiesti valmis. «Mõned aastad tagasi kehtestati detailplaneering ning praegu arhitekt joonestab sinna kolme torniga hoonet. Esimesed kaks korrust on alt ühendatud ja selle peale tuleb kolm 13-korruselist torni. Korterid tulevad ülesse, äripinnad alla,» ütles Põld.

«Lahendusi on olnud mitmeid ja ükski nendest lahendustest ei ole meile päriselt meeldinud,» selgitas Põld. «Esialgu tellisime eskiisprojekti, oli päris kena projekt, aga meile ta ikkagi väga ei meeldinud. Paar aastat hiljem korraldasime suunatud konkursi, millel oli neli projekti, kuid needki polnud päris meelt mööda. Lõpuks oleme käed löönud arhitekt Andri Kirsimaga, kes sai tuntuks Coca-Cola Plaza lahendusega»

Pärn loodab, et projekt saadakse valmis nõnda kiiresti, et enne suve oleks võimalik sellele saada ehitusluba.

Kõnealune maa-ala asub Kesklinna ja Lasnamäe linnaosa piiril Kivimurru ja Katusepapi tänava vahelisel maa-alal Lasnamäe tänava ääres. Detailplaneeringu koostas krundile K-Projekt AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles