Osa Tulika tänavast avatakse neljapäeval

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuenenud liikluskorraldus Tulika tänaval.
Uuenenud liikluskorraldus Tulika tänaval. Foto: Kristiine keskus

Neljapäeval, 16. septembril avatakse liiklusele Tulika tänava lõik Nõmme tee ja Endla tänava vahel.


Tänava rekonstrueerimisega tegeleva Tallinna Teede AS-i projektijuhi Raiki Reiljani sõnul on kolmapäevani tänaval veel liikluspiirangud, aga alates neljapäevast on tänavalõik liiklusele täies mahus avatud.

«Meie lepingu tähtaeg on 28. september. Ja kuni selle kuupäevani käivad siin veel heakorratööd. Rajatakse haljastust, joonitakse tänavat ja tehakse muid selliseid asju. Vahepeal plaanisime, et saame 15.-16. septembriks kõik asjad tehtud, aga siis tulid nii vihmased ilmad, et ei olnud võimalik,» ütles Reiljan.

Tulika tänava rekonstrueerimise tellis Kristiine Keskus. Ettevõtte turundusjuht Kaidi Laur ütles Postimees.ee’le, et Kristiine Keskusel on plaanis ehitustööde lõppu pidulikult tähistada, kuid seda tehakse ülejärgmisel nädalal, kui ehitaja on kõigi töödega ühele poole saanud.

Tänava rekonstrueerimine läheb Kristiine Keskusele maksma umbes 14 miljonit krooni. Kommunaalameti andmetel on see suurim investeering, mille üks eraettevõte Tallinna tänavate remontimisel on teinud.

«Väiksemaid asju on firmad ka varem rahastanud. Näiteks Eesti Energia laskis Kadaka teel oma hoone esist ristmikku laiemaks teha ja bussipeatuse asukohta muuta. Neid firmasid, kes oma hoone juurde uue kõnnitee või sissesõidu lasevad rajada, ikka jätkub,» ütles kommunaalameti juhataja Ain Valdmann.

Ta lisas, et linna seisukohast vaadates poleks vaja olnud sellesse tänavalõiku nii palju investeerida. «Meie poolest oleks seal võinud teha lihtsalt ülekatte, et tänav oleks siledam. Aga liikluskorralduslikult oli see kahtlemata kõige rohkem Kristiine Keskuse huvides,» möönis Valdmann.

Muuhulgas tuuakse pärast teeremondi lõppu kaubanduskeskusele tunduvalt lähemale ka üks bussipeatus. Nimelt peaksid 17. ja 23. liini bussid hakkama tulevikus kesklinnast väljuval suunal peatuma mitte Koskla tänaval, vaid Tulika tänaval, Kristiine linnaosavalitsuse vastas. Millal see täpselt toimuma saab, on täna veel otsustamata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles