Müügimaksu kaotamine lükkus aasta võrra edasi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silja Kaigu / kollaaž Katri Karing

Riigikogu rahanduskomisjon otsustas täna jätkata müügi- ja paadimaksu kaotava eelnõu menetlemist ning rakendada eelnõu 1. jaanuarist 2012.


«Tallinna linnavolikogu kehtestatud müügimaks tekitab paratamatult hinnatõusu kogu Eestis,» ütles komisjoni esimees Taavi Rõivas. «See on ebaõiglane ja ebamõistlik maks ning pean jätkuvalt õigeks selle kaotamist.»

Lisaks hinnatõusule tõi Rõivas müügimaksu negatiivse mõjuna välja suure lisakoormuse kaupmeestele. Ta lisas, et komisjon otsustas eelnõu jõustada aasta planeeritust hiljem, et vältida vaidlusi ja võidujooksu Tallinna linnajuhtidega.

«Loomulikult ei saa me heaks kiita ka Tallinna plaani lükata linnaeelarve puudujääk teiste omavalitsuste elanike kanda,» ütles rahanduskomisjoni esimees.

Rõivas rõhutas, et müügimaksu kehtimine veel ühe aasta ei lahenda Tallinna linnaeelarve kriisi vaid üksnes pikendab seda. Selleks, et linna rahaasjad korda saada, tuleks komisjoni esimehe sõnul läheneda sisuliselt nii eelarve tulu- kui kulupoolele.

Tallinna linnavolikogu võttis tänavu 9. septembril vastu tuleva aasta linnaeelarve, mis näeb ette müügimaksu laekumise 250 miljonit krooni ulatuses. Tavaliselt võetakse linnaeelarve vastu detsembri lõpus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles