Galerii: aasta betoonhoone on Tondiraba jäähall

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Betooniühing kuulutas aasta betoonhooneks Tondiraba jäähalli. Määravaks sai žürii sõnul see, et hoone on esteetiliselt nauditav ja ehitustehniliselt keeruline.

Konkurssi žürii esimehe Aadu Kana sõnul sai Tondiraba jäähalli puhul määravaks see, et hoones on kasutatud betooni multifunktsionaalselt, kuid betoontööd ei ole seetõttu kannatatud ja on tehtud väga kvaliteetselt. Lisaks eelolevale on žürii esimehe sõnul jäähallis õnnestunud väga hästi puidu ja betooni omavaheline liitmine.

Tondiraba jäähalli arhitektuurilise lahenduse autoriks on Kadarik Tüür Arhitektid OÜ. Hoone tellija oli Tallinna Spordi- ja Noorsooamet. Konstruktori auhinna said Civen OÜ ja Novarc Group AS. Ehituse ja betoonitööd teostasid Merko Ehitus Eesti Asi. Betooni auhinna said E-Betoonelement AS, Rudus AS ja HC Betoon AS. Raketise auhind läks Peri AS-ile.

2013. aastal valiti aasta betoonehitiseks Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimistööd.

Tondiraba Jäähall on esimene ehitis suures Tondiraba Spordikeskuse kompleksis, millele lisanudvad golfiväljak, hostel ja ujula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles