Mereakadeemia kõrgtehnoloogiline simulaatorikeskus

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mereakadeemia simulaatorikeskus avab huvilistele paariks päevaks uksed. Postimees käis uurimas, kuidas tulevased laevakaptenid kätt harjutavad. Vaata videost!

Simulaatorikeskus on tõeline kõrgtehnoloogiline saavutus, kus Mereakadeemia tudengid saavad igapäevaselt kätt harjutada. Keskuses on neli silda, millelt saab tüürida laevu maailma erinevatesse sadamatesse. Kõik sillad on omavahel võrgu kaudu ühenduses, mistõttu saab simuleerida reaalset laevaliiklust.

Tudengitel hoiab silma peal veerandsajandi pikkuse meresõidukogemusega kapten Peeter Vellemaa. Vellemaa on tõeline merekaru, kes on keskuses töötanud juba selle asutamisest saati, see aga ei ole takistanud teda uusimate tehnika saavutustega kaasa minemast. Väärikas eas kaptenihärral on särtsu sees kõvasti ja see peegeldub tema kõigis sõnades.

Instruktorina töötava Vellemaa sõnul tehakse vigasid sageli, kuid simulaatorkeskuse idee ongi nendest õppida ja reaalses olukorras sarnaseid olukordi vältida. Pole harv juhus, kui hoolealused on madalikule sõitnud või teist laeva ramminud.

Lisaks laevasilla simulaatorile on Mereakadeemias raadioside-, masinaruumi- ja külmaruumi simulaatorid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles