Vabaõhumuuseumi võrgukuur pandi päise päeva ajal põlema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Eesti Vabaõhumuuseumis pani kurjategija esmaspäeva õhtupoolikul tule ekspositsiooni kuuluva võrgukuuri räästasse ja kuuri katus hävis leekides osaliselt.

Eesti Vabaõhumuuseumi direktor Merike Lang ütles Postimehele, et tegemist peab olema süütamisega, sest hoones pole elektrit ja mingil muul moel poleks see kuidagi saanud põlema minna.

Mere ääres asuvas võrgukuuris ei olnud mingeid esemeid ning tules sai kannatada vaid hoone ise. «Rookatus tuleb välja vahetada ja sarikad ka. Kahju on umbes 4000 eurot,» ütles Lang.

Võrgukuur pandi põlema päevavalges. «See pidi juhtuma veidi enne kella viit, kui muuseum oli veel viimaseid minuteid lahti,» ütles Lang.

Häirekeskus sai teate tulekahjust Vabaõhumuuseumis kell 17.06. Tuletõrjujate kohale jõudes põles 7 x 3 meetri suuruse võrgukuuri rookatus. Päästjad kustutasid põlengu kell 18.26.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles