Savisaar sõitis Taisse tasuta ühistransporti promoma

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindilõikamise asemel siirdus linnapea Edgar Savisaar uue trammi juhikabiini ning tegi depoo hoovil lühikese sõidu.
Lindilõikamise asemel siirdus linnapea Edgar Savisaar uue trammi juhikabiini ning tegi depoo hoovil lühikese sõidu. Foto: Martin Ilustrumm

Tallinna linnapea Edgar Savisaar osaleb 9.-14. märtsini Bangkokis toimuval Aasia-Euroopa (ASEM) linnapeade ja kuberneride tippkohtumisel ettekandega tasuta ühistranspordist.

«Tai pealinnas toimuv kolmepäevane Aasia ja Euroopa koostööfoorum (ASEM) keskendub põhiosas transpordi- ja turismijuhtimisele, keskkonnakaitse korraldamisele, kultuurilisele mitmekesisusele ning kriisiolukordade ennetamisele. Liikmesriikide valitsusjuhid, riigipead ja Euroopa Liidu kõrged ametnikud kujundavad ning võtavad foorumil vastu ühise seisukoha EL-Aasia majanduskoostöö tulevikusuundadest.

Edgar Savisaar tutvustab Tallinna ülemaailmse auditooriumi ees innovaatilise linnana tasuta ühistranspordi projekti näitel, mis on tekitanud elavat huvi kogu maailmas. Esinduslikul foorumil osaleb linnajuhte Berliinist, Budapestist, Busanist, Phnom Penhist, Jakartast, Lissabonist ja teistest linnadest.

«Tallinn saab ASEMi foorumi kaudu võimaluse lisaks senistele headele kahepoolsetele suhetele tihendada Aasia riikidega koostööd uuel tasemel. Meie eesmärk on suurem majanduslik sidusus Aasia piirkonnaga ning kiiremad ja tulemuslikumad majandusreformid nii Tallinnas kui ka terves Eestis,» ütles Savisaar riigi nimel kõneldes.

Linnapead saadavad lähetusel välissuhete ja protokolli osakonna juhataja Heili Luik ja linnavalitsuse nõunik Liina Oja. Linnapead asendab 9.-14. märtsil abilinnapea Merike Martinson.

Taisse jõudnud, sai Savisaar ka kohe Bangkoki kubernerilt Eesti kliimasse sobiva kingi. «Bangkoki kuberner Sukhumbhand Paribatra kinkis mulle täna jope. Mida teha? Kuumust näitab siin 40 kraadi piires. Olen nagu jopemagnet,» muljetas linnapea oma Facebookis.

Aasia ja Euroopa koostööfoorum on 51 Euroopa ja Aasia riigi foorum, mis püüab tugevdada dialoogi, vastastikuseid suhteid ja jätkusuutlikku arengut riikide vahel. Iga kahe aasta järel toimuvad tippkohtumised vaheldumisi Aasias ja Euroopas, esimene neist toimus Bangkokis 1996. aastal. Eesti on ASEMi täieõiguslik partnerriik alates 2004. aasta 8. oktoobrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles