Nädal loomaaias: siinai ogahiire ema oma poegi urgu ei peida

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siinai ogahiired.
Siinai ogahiired. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Varajane kevad astub pikkade sammudega, sarapuuõisikud lehvivad tuules, rohevindid siristavad võidu tihastega. Ja loomaaialoomadki on kevadiselt õhevil: kes valmistub esimeseks kohtamiseks, kel pulmad täies hoos, kes istub keskendunult kurnal, kes on ametis pisipere toitmise ja kantseldamisega.

Elevandimajas tasub uudistada siinai ogahiire peret. Ogahiire ema poegi urgu ei peida, vaid toidab neid, veebruari viimasel päeval ilmavalgust näinud kaht poega, otse vaatajate silme ees. Pojad sünnivad täisvarustuses ja on võimelised kohe esimesel eluööl emaga kaasa liikuma.

Pühapäeva ööl vastu esmaspäeva sündis troopikamajas järglane jõerail. Lakklammaste aedikus kepsutab teisipäeval ilmavalgust näinud lakklambatall. Täienevad sõraliste maja kodukitsede ja kameruni kääbuskitsede read. Ka laste loomaaias on jälle uued kitsetalled.

Kullimäel on lisaks habekotkastele munad pesas kahel raisakotkapaaril ja hiid-merikotkal. Kaljukotkaste kaks muna leidsid tee inkubaatorisse.

Teisipäeval lasti kokku vööthüäänid Kati ja Paul. Paar sobis teineteisega nii hästi, et nad jäeti kokku kohe ka ööseks. Hülged paarituvad, faasanid valmistuvad pulmamängudeks.

Elevandimaja albiino tiigerpüüton kestus ja näeb nüüd veidi parem välja. Järjekordseks ülevaatamiseks kinnivõtmisel osutas ta tublisti vastupanu.

Paksunahalised said maiustada loomaaeda toodud õunapuuokstega. Talve jooksul liigselt rasva kogunud pruun-harjasvöölased pandi aga dieedile.

Seoses läheneva suurõppusega Siil 2015 asus Eesti Kaitsevägi toetama laste loomaaias elavat siilipoissi.

Veebruari lõpus viidi keskkonnahariduskeskuses läbi loodus- ja keskkonnahariduslik õppepäev «Loodushoid ja keskkonnakaitse – oluline väärtus meile kõigile», kus oma ala spetsialistid kõnelesid ohustatud liikidega kaubitsemisest, liikide taastamisest naaritsa näitel, rannikuvete võõrliikidest ning jõevähi olukorrast. Tutvustati ka liigikaitse programmi loomaaias.

Järgmise nädala teisipäeval alustab keskkonnahariduskeskuses Eesti Ornitoloogiaühingu, Tallinna Linnuklubi ja loomaaia loodusteemaline mälumäng, kus kõik huvilised saavad oma teadmisi proovile panna. Koolivaheajal aga toimub loomaaia looduskoolis linnalaager loodushuviga 1.-6. klassi õpilastele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles