Lausing: TeleTallinna eest tuleb tänada Reformierakonda

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Lausing.
Tarmo Lausing. Foto: Erakogu.

Keskerakondlane Tarmo Lausing leiab, et Tallinna Televisiooni sünnis on kaudselt oma osa Reformierakonnal, mis on tema hinnangul suutnud Eesti Rahvusringhäälingu oma erakonna seisukohtade esitajaks muuta.

Lausing viitab oma blogis sellele, et just Reformierakonnaga seotud Margus Allikmaa juhitav rahvusringhääling sundiski looma poliitiliselt sõltumatut infokanalit.

«Minu jaoks, kes ma olin TeleTallinna kontseptsiooni välja töötanud komisjoni liige, on Tallinna televisioon vajalik eelkõige kahel põhjusel. Esiteks ei ületa Tallinna uudised tihtipeale üleriigilises meedias künnist, mistõttu pealinn saab tänamatult vähe kajastust, kuigi siin tehakse ja siin toimub palju, » kirjutas Lausing.

«Teine põhjus on üleriigilise meedia poliitiline ühekülgsus, millest on ikka juttu olnud ning millele järjekordselt juhitakse tähelepanu tänases Delfis ära toodud IRLi avalduses, kus muu hulgas nenditakse, et rahvusringhäälingus on olnud probleeme poliitilise sõltumatuse ja tasakaaluga. Paistab, et reformierakondlase Margus Allikmaa juhtimisel on ERR muutunud nii ühekülgseks, et isegi  nende partner IRL on hakanud kaeblema,» tõdes Tarmo Lausing.

«Rahvusringhäälingu vahendusel kuuleb ja näeb pidevalt sellest, mida teeb, räägib ja mõtleb Andrus Ansip, «meie väikese riigi suur juht ja õpetaja». Aga millegipärast on vähem kuulda näiteks IRLi Juhan Partsist, kes ei ole sugugi vähetähtis minister valitsuses,» küsis Lausing.

«Palju on kuulda meie «nii nunnust Urmas Paetist», kes ajab maailmas Eesti asja, kuid vähem on kuulda IRLi Jaak Aaviksoost, kaitseministrist. Nii, et selles mõttes on IRLi kaeblemine üsnagi loogiline,» nentis Lausing.

Lausingu meelest oleks kahetsusväärne, kui Eesti Rahvusringhääling läheks täielikult ühe erakonna kätte. «Ja siingi tuleb appi TeleTallinn, kes sel juhul aitab tasakaalustada Eesti meediamaastikku,» kirjutas noorpoliitik.

«Tallinna linnajuhtide ja Keskerakonna poolt saan lubada seda, et TeleTallinn saab olema oluliselt objektiivsem, kui seda on Reformierakonna juhitud rahvusringhääling täna. Vaadake kasvõi Tallinna tasuta ajalehte Pealinn, mis sai hiljuti uue näo. Keegi ei saa öelda, et tegemist on ühekülgse või poliitilise infokanaliga, tegemist on objektiivse meediaga, mis annab silmad ette nii mõnelegi üleriigilisele infokanalile Eestis,» sõnas Lausing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles