Viru keskuses toimub nädalavahetusel FIBIT

Kristel Trell
, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIBIT 2014: «Päevade vaht», stilist Merilin Kermas Mardo.
FIBIT 2014: «Päevade vaht», stilist Merilin Kermas Mardo. Foto: Viru Keskus

Viru Keskuse aatriumis algas reedel igakevadine moesündmus FIBIT (Fashion Is Back In Tallinn), mis tuleb sellel korral kolmepäevase moepeona ning ühendab endas nii moe, ilu, kunsti kui ka muusika.

Reedest laupäevani Viru Keskuse aatriumis toimuv FIBIT esitleb kevadist moodi taas üllatuslikul viisil ning julgustab kõiki olema ise enda kunstiteoseks. Sel kevadel teeb Viru Keskus koostööd rahvusvahelise näitusega «Uus Põhjamaade Moeillustratsioon II» ning esitleb saabuvat kevad-suvist moehooaega läbi kunstnike ja moeillustratsioonide. Seekordse FIBITi visuaaligi on loonud kunstnik Marju Tammik, kelle moeillustratsioone näeb ka eelmainitud näitusel.

Kolm päeva kestval moepeol kõrgub Viru Keskuse aatriumis hiiglaslik ekraan, millelt saavad nii moe– kui ka filmihuvilised kahe päeva vältel just endale sobivatel kellaaegadel ja kordustes uudistada kevadmoe ja dokumentaalfilmide parimaid palu. Moedisainerid ja kunstnikud Anu Samarüütel, Kätlin Kaljuvee ja Birgita Silberg on stiliseerinud eriilmelised moeetendused, mis peegeldavad just nende endi isiklikke valikuid ja nägemusi saabuvast kevad-suvisest moehooajast. Virtuaalsete moeetenduste vahepaladeks näeb etendused stiliseerinud kunstnike inspiratsiooniallikatest ja valitud tehnikatest lühifilme ning kirsiks tordil filmi ka ekstravagantsest Hollandi moekunstnikust Iris van Herpenist.

FIBITi kolmandal päeval, ootab kõiki Viru Keskuse külalisi ees L’Oreal Paris Eesti korraldatud jumestus- ja soengukunsti töötoad, kus uusi ilutrende tutvustavad tunnustatud jumestuskunstnik Lana Vallo ning Eesti staaride lemmikjuuksur Janar Pungar. Moefestivali lõpetab kingituseks kõigile naistele ja loomulikult ka nende kaasadele Viru Keskuse poolt kingitusena täispikk kontsert ansamblilt Vallatud Vestid.

FIBIT leiab aset Viru Keskuse aatriumis 6.‒8. märtsini, kõik aatriumis ja moelaval toimuvad etteasted ja sündmused on külastajatele nautimiseks täiesti tasuta. Lisainfo Viru Keskuse Facebooki lehelt ning virukeskus.com.

FIBITi ajakava:

6. märtsil kella 11-20.45 ning 7. märtsil 9-21

Dokumentaalfilm: Anu Samarüütel kunstist ja moest

Moeetendus: Vabakava

Dokumentaalfilm: Kätlin Kaljuvee kunstist ja moest

Moeetendus: Uneskõndija

Dokumentaalfilm: Birgita Silberg kunstist ja moest

Moeetendus: Virgumine

Moefilm: “Dutch Profiles: Iris van Herpen”

Tootja, produtsent: Submarine, Femke Wolting & Bruno Felix

Toetaja: DutchDFA. Pikkus 7 minutit.

8. märtsil

13.00 Lana Vallo uute jumestustrendide töötuba

13.30 Janar Pungari soengukunsti töötuba

13.55 Lana Vallo uute jumestustrendide töötuba

14.20 Janar Pungari soengukunsti töötuba

15.00 Vallatute Vestide kontsert

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles