Galerii: Telliskivi loomelinnakus eksponeeritakse siidrikunsti

Kristel Trell
, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Telliskivi Loomelinnaku mustas saalis avati modernne kunstinäitus «Õun - vihatud, armastatud, keelatud, ihaldatud». Väljapanekul eksponeeritakse kümne Eesti kunstniku töid, mis on inspireeritud Saku uutest naturaalsetest õuna- ja pirnisiidritest.

Saku palvel mõtestasid kümme eri valdkonna kunstnikku oma teostega lahti õuna ning ka pirni olemuse tänases kultuuriruumis. Kunstnikud, kes õunast inspireerituna oma teosed valmistasid, on Annika Kedelauk, Carl-Robert Kagge, Elina Kasesalu, JamHot (Spekter, TPM),  Karin Kallas/Stuudio Nahk, Kaspar Kannelmäe, Kristjan Tramberg, Pärtel Eelmere,  Rebelle Mori ja Virge Viertek.

Nende nägemust kasutab Saku omakorda uute, säilitusainete-ja gluteenivabade ning ilma lisatud suhkruta siidrite Pilvine õun ja Mesine pirn reklaamides. Kõigile huvilistele on kümne kunstiteosega näitus avatud alates esmaspäevast, 9. märtsist kuni 18. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles