Reformierakonna fraktsioon pöördus Kõlvarti toetuse küsimuses kaposse

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart.
Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart. Foto: Tairo Lutter

Tallinna Linnavolikogu Reformierakonna fraktsioon pöördus kaitsepolitseiameti poole, et saada õiguslik hinnang olukorrale, kus Tallinna linn maksab toetust abilinnapea Mihhail Kõlvartile treeneritöö eest.

«Sportlaste ja nende treenerite toetamine on kahtlemata tänuväärt tegevus,» ütles Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Õnne Pillak pressiesindaja vahendusel. «Küll aga tekib küsimusi siis, kui üheks toetuse saajaks on vastava haldusala abilinnapea.» 

Pillaku sõnul pöörduti seetõttu kaitsepolitseiameti poole, et saada selgus, kas antud juhul on korrektselt tegutsetud või võib tegemist olla korruptsioonijuhtumiga. «Ootame huviga kaitsepolitsei seisukohta selles küsimuses ning tegutseme vastavalt sellele,» lisas ta.

Kõlvart ise taolise süüdistusega päri ei ole. «Olen Tallinna Linnavolikogu liikmele Õnne Pillakule vaid tänulik, et ta sellise huvitava, küll aga enam mitte originaalse viisiga mulle tähelepanu pööras. Samas linnavolikogu liikmena peaks ta aga olema kursis Tallinna linna õigusaktidega,» märkis ta pressiteate vahendusel.

«Noorte sportlaste premeerimine on sihtotstarbelise lepinguga noortele sportlastele toetuse eraldamine ning toetust on lubatud kasutada ainult võistlustel osalemiseks, spordiinventari ja varustuse soetamiseks ning meditsiinikulutusteks. Rõhutan, et raha laekub spordiklubile, mitte sportlastele ega treenerile nagu meedias väidati,» selgitas Kõlvart. 

Kõlvart märgib Tallinna linna pressiteenistuse vahendusel ka seda, et kulutuste kohta tuleb esitada detailne aruanne koos kulu- ja maksedokumentidega ning toetuse andmise eesmärgiks on tunnustada ja premeerida parimaid Tallinna 15–23-aastaseid noorsportlasi, kelle elukoht on Eesti rahvastikuregistri andmetel Tallinn ja kes on saavutanud silmapaistvaid tulemusi tiitlivõistlustel või teistel suurtel rahvusvahelistel üritustel.

Sel aastal premeeriti 27 noorsportlast ja üht meeskonda. Kogusumma oli 14 550 eurot, toetusi eraldati suuruses 200 kuni 1500 eurot. Otsuse langetab üks kord aastas komisjon, kuhu kuuluvad ka EOK täitevkomitee liikmed. Vladislav Žarovile eraldati 500 eurot ja Nikita Tšistjakovile 300 eurot, märgitakse pressiteates.

Kõlvart tunnistas, et on küll Vladislav Žarovi ja Nikita Tšistjakovi treener, kuid nende valimine parimaks Tallinna sportlaseks ja premeerimiseks põhines nende sportlikel saavutustel ja ei millelgi muul. «Eelnimetatud noored sportlased saavutasid 2014. aastal taekwondo juunioride maailmameistrivõistlustel medalikoha nii individuaal kui ka meeskonnakahevõistluses. Mul on siiralt kahju, et meedia sellise teemapüstituse ja käsitlusega seatakse justkui kahtluse alla noorte sportlaste saavutused ja nende pingutused.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles