Lõugas jätkab transpordiametis madalamal ametikohal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Lõugas
Vello Lõugas Foto: Peeter Langovits

Pistisekahtluse alla sattunud Tallinna transpordiameti senine osakonnajuhataja Vello Lõugas jätkab linnavõimu juures tööd ka kriminaalasja eeluurimise ajal, kuid senisest madalamal ametikohal.


Transpordiameti juhataja Andres Harjo sõnul ei võimalda avaliku teenistuse seadus inimest üksnes kahtluse korral töölt vabastada, sest kehtib süütuse presumptsioon. «Seoses Lõugase suhtes tekkinud kahtlusega on ta viidud üle Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna koosseisuvälisele peaspetsialisti ametikohale ning vabastatud osakonna juhataja teenistuskohustustest,» ütles Harjo BNSile.

2. septembril pistise võtmises kahtlustatavana kinni peetud Tallinna transpordiameti senine liikluskorralduse osakonna juhataja Vello Lõugas pääses 4. septembril vabadusse. Kaitsepolitsei kahtlustab Lõugast korduvas pistise võtmises käesoleva aasta suvel selle eest, et ta andis liikluskorraldusprojektidele kooskõlastusi. Pistist sai ta kahtlustuse kohaselt nii sularahas kui ka maksti kinni temale soetatud auto.

Lõugas on alates 2006. aastast Keskerakonna liige.

Kahtlustuse pistise andmises said Liiklusbüroo OÜ juhatuse liige Janno Sammul (32), AS-i Signaal juhatuse esimees Ats Tamm (55) ja OÜ Tanner juhatuse liige Peeter Salmy (51) ning nendega seotud kolm ettevõtet juriidilise isikuna.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles