Keskerakond sai opositsioonilt vaba ajakirjanduse alase koolituse

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar telekanalil Kalev Sport eetris olnud saates Linnapea tund.
Edgar Savisaar telekanalil Kalev Sport eetris olnud saates Linnapea tund. Foto: Peeter Langovits

«Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut tunnistas, et keskerakondlased said täna väga hea vaba ajakirjanduse teemalise koolituse,» sõnas Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer.

Tallinna volikogu kolme opositsioonierakonna survel võttis keskerakondlik linnavõim täna kohustuse, et loodava pealinna televisiooni ajakirjanikud lähtuvad oma töös erialasest eetikakoodeksist, vahendas  volikogu sotsiaaldemokraatide esindaja Jaak Juske.

Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ning sotsiaaldemokraatide fraktsiooni liikmed esitasid linnatelevisiooni loomist puudutavasse otsuse eelnõusse kokku 66 kohalikust ja rahvusvahelisest ajakirjanike eetikakoodeksist ning kutsestandardist lähtuvat muudatusettepanekut.

Muuhulgas taotles opositsioon rahvusringhäälingu eeskujul eetikanõuniku tööle võtmist, mis volikogu enamuse toetust ei leidnud.

«Küll aga tegi võimuerakond meie survel lõpuks ise ettepaneku, et linnatelevisiooni ajakirjanikud peavad oma töös lähtuma erialasest eetikakoodeksist. Kokkuvõttes hääletas Keskerakond kõik opositsiooni muudatusettepanekud maha,» ütles Holsmer.

Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni esimehe Matti Tarumi sõnul leidis volikogu arutelu käigus kinnitust, et tänane linnavõim loob maksumaksja raha eest mahukat propagandakanalit, mis teeniks varjamatult Keskerakonna huve.

«Seega ei saa opositsioonierakonnad Tallinna Televisiooni loomist toetada,» märkis ta.

Sel aastal on Tallinna avalike suhete eelarve ligi 45 miljonit krooni.

«Tallinna Televisiooni käivitamine suurendaks seda summat veel mitmekümne miljoni krooni võrra. Majanduskriisi olukorras on linnal sellega rahaga tunduvalt olulisemaid asju teha,» lisas Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles