Töömess Tallinnas: tööd jagub, aga töötajaid ei leita

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Nordea kontserdimajas toimub täna töömess, kuhu oli saabunud sadu lootusrikkaid tööd otsivaid inimesi. Tööandjad kurtsid aga, et kuigi tööd on pakkuda, töötajaid lõpuks palju siiski ei leita.

Töötukassa Tallinna- ja Harjumaa osakonna juhataja Siim Sarapuu sõnul on töömess saanud viimastel aastatel populaarseks ning see on parim võimalus saada tööandjaga otsekontakti. «Tihtipeale saab tööandja mitusada elulookirjeldust ja sealt osutub edasisse vooru valituks vaid kümme protsenti. Töömessi eeliseks on see, et kohtutakse silmast silma ning seal on võimalik tööandjatega leida vastastikku paindlikke lahendusi,» selgitas Sarapuu.

Messil osalenud tööandjad ütlesid Postimehele, et huvilisi on töömessidel alati palju, kuid õigeid inimesi on sellegipoolest raske leida. «Kerge töölisi leida ei ole, aga me näeme siin toredaid ja vahvaid inimesi. Kas nad tulevad meile tööle ja kas lepingu sõlmimiseni jõuame, see on teine küsimus,» ütles G4Si turvateenistuse esindaja Anneli Tamre.

Sama meelt oli ka Prisma Expressi juht Mart Kansa, kes nentis, et palju inimesi nad sellistelt messidelt leidnud ei ole. Näiteks eelmisel aastal leiti sadade inimeste hulgast ainult paar töötajat, põhiliseks takistuseks saavad tööotsijatele kehv riigikeeleoskus ja see, et töö osutub füüsiliselt oodatust raskemaks.

Tallinnas on probleemiks pigem tööjõupuudus. «See oleneb töökohtadest ja valdkondadest, mõnes kohas on tööpuudus ja teises tööjõupuudus. Kui vaadata tervikpilti, siis saame Tallinna ja Harjumaa kontekstis rääkida pigem tööjõupuudusest. Selles piirkonnas on praegu registreeritud töötus 3,5 protsenti,» ütles Sarapuu.

Kõige rohkem töökohti pakutakse klienditeeninduses, eeskätt on puudus turvatöötajatest, puhastusteenindajatest ja müüjatest. Ehituses on praegu töökohti vähe, kuid võib arvata, et suvel hakatakse ka seal rohkem tööjõudu otsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles