Tallinna päeval saab taas ühiselt etteütlust kirjutada

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Tallinna päeval, 15. mail saavad kõik huvilised juba kolmandat korda ühiselt etteütlust kirjutada.

Sel korral on ülelinnaline etteütlus pühendatud Eesti kirjanduse suurkuju Eduard Vilde 150. sünniaastapäevale. Etteütluse korraldab Tallinna linnavalitsus koostöös haridusameti, eesti keele õpetajate ainesektsiooni ja Eduard Vilde Muuseumiga, vahendas linnavalitsuse pressiteenistus.

«Täna, 4. märtsil täitub 150 aastat Eduard Vilde sünnist. Etteütluse korraldamisega soovime avaldada austust kuulsale kirjamehele ja tema loomingule,» ütles abilinnapea Mihhail Kõlvart.

Eduard Vilde (1865-1933) oli Eesti esimene nalja-, reisi-, krimi-, romaanikirjanik, samuti oma aja juhtivaid kirjanduse- ja teatrikriitikuid. Oma elust ligi 20 aastat võõrsil elanud Vildet peetakse ka Eesti esimeseks tõeliseks eurooplaseks.

Etteütlust on oodatud kirjutama nii õpilased kui ka täiskasvanud, kes soovivad oma eesti keele oskust kontrollida ning ennast võistlusel proovile panna.

Esmakordselt toimus ülelinnaline Tallinna-teemaline etteütlus 15. mail 2013, mil kirjanik Jan Kausi dikteeritud teksti kirjutas 220 inimest. Aastal 2014 dikteeris oma loodud teksti Andrus Kivirähk ning kirjutajaid oli juba 250. Kaasa tegid nii (üli)õpilased kui ka töötavad täiskasvanud, nii eesti kui ka vene keele kõnelejad. 18. aprillil toimub Tallinna Ülikoolis ka venekeelne etteütlus, Tallinn liitub rahvusvahelise aktsiooniga «Totalnyi diktant» juba kolmandat aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles