Narkoäri viis tallinlase pikaks ajaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amfetamiin
Amfetamiin Foto: SCANPIX

Harju maakohus saatis kolmapäeval pikaks ajaks vangi mehe, kes ajas Tallinnas laiaulatuslikult narkoäri.

Põhja prefektuuri narkopolitseinikud pidasid 43-aastase Vitali kuriteos kahtlustatavana kinni mullu 11. juunil Tallinnas Sikupilli piirkonnas ja kohus võttis ta prokuröri taotlusel eeluurimise ajaks vahi alla.

Mehe kinnipidamisel ja tema elukoha läbiotsimisel leiti kokku ligi 160 grammi metamfetamiini sisaldavat pulbrit, 20 grammi marihuaanat ja kaks kasvavat kanepitaime. «Ekspertiisi käigus tuvastati, et ära võetud narkootikumidest oleks piisanud joobe tekitamiseks ligi 1500 inimesele,» märkis Põhja ringkonnaprokurör Vahur Verte.

Kui prokurör taotles kohtuvaidlustes Vitali süüdimõistmist suure koguse narkootiliste ainete ebaseaduslikus omandamises ja valdamises ning kanepi kasvatamises ja tema karistamist üheksa-aastase vangistusega, siis kohus oli veidi leebem ning määras mehele kolmapäeval kuue ja poole aasta pikkuse vangistuse.

Vitalil on varasemast üks kehtiv kriminaalkaristus ja seda samuti narkokuriteo eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles