Amigo alustab bluusiõhtuid

Kristel Trell
, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika diiva Candye Kane esineb Tallinna
Ameerika diiva Candye Kane esineb Tallinna Foto: promo

Alates 4. märtsist on igal kuul üks varajane kolmapäevaõhtu Café Amigo‘s uus üritustesarja «Night of the Blues» päralt.

«Tallinnas ei esine klubides kuigi palju bluusimuusikuid. Enamik inimesi kuuleb bluusi vaid Augustibluusil Haapsalus ja vahel ka Jazzkaarel,» ütles üks sarja korraldajatest Jan Reijnders. «Me toome bluusi inimestele lähemale nagu näiteks USAs, kus mängitakse bluusi väga paljudes Amigo-tüüpi klubides. Bluusilikus klubis saab ka tantsida.»

Ühe üritustesarja korraldaja Elina Sinijärve sõnul ootab bluusikultuur Eestis arendamist ning usub, et paljud noored teevad bluusi näol enda jaoks tõelise muusikaavastuse.

Eestisse tuuakse igakuiselt mõni huvitav bluusbänd. Kolm esimest ülemaailmse tuntusega esineja kontserti Amigos on välja kuulutatud «Bluusiga läbi kevade!» juhtlause all.

Bluusiõhtute kava:

Esimene «Night of the Blues» üritus toimub 4. märtsil kl 19 ja esineb USA bluusidiiva Candye Kane. Candye on olnud seitse korda nomineeritud Ameerika Rahvusliku Bluusi Sihtasutuse auhinnale, mh on ta Kaasaegse bluusi parim naine 2014. Ta on kümne San Diego Muusika Auhinna võitja ning paljudes bluusi ja jazzi valikkogudes.

1. aprillil esinevad endised Ten Years After bändi liikmed Leo Lyons ja Joe Gooch ning esitlevad enda projekti Hundred Seventy Split.

13. mail esitletakse vana head, mõne aasta taguselt Jazzkaarelt tuttavat Barrelhouse’i Hollandist.

Piletid eelmüügis Piletilevis hinnaga 15 eurot, pilet kohapeal 4.märtsil 17.50 eurot, hotellikülalisele pilet kohapeal 7.50 eurot. Amigo VIP kaardi omanikule hind 12 eurot/inimene. Üritustesarja raames teeb eripakkumise ka restoran Amarillo: kontserdi külalistele on ürituste päeval Amarillos -15% allahindlust kogu menüüst. Bluusiõhtud kestavad Amigos 19-23. Ülalmainitud piletihind kehtib kuni kella 22. Alates Amigo ametlikust lahtiolekuajast kell 22 kehtivad tavapärased piletihinnad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles