Video: Viru väljaku tulevik toob jalakäijate ala ja isejuhtivad autod

Kristel Trell
, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tutvustati Eesti ja Baltikumi arhitektuurivaldkonna kõige suurema sündmuse Tallinna arhitektuuribiennaali TAB 2015 programmi ning kuulutati välja biennaali rahvusvaheline visioonivõistlus «Tallinna epitsenter», mis seekord otsib terviklikku tulevikunägemust Tallinna keskpunktile - Viru väljakule.

Visioonivõistluse kuraatori arhitekt Alvin Järvingu sõnul on Viru väljak visioonivõistluse alaks eriti sobiv, kuna just seal lõikuvad ajaloolised, tänapäevased ja ka tulevikku suunatud tegevusväljad, virtuaalse ja päriselu kihistused.

Järving usub, et tehnoloogiline muutus annab Viru ristmikule tagasi võimaluse saada linnaväljakuks ning just praegu on paras aeg hakata võimalike tulevikustsenaariumite peale mõtlema, kutsudes visioonivõistlusel osalema arhitekte ja linnaplaneerijaid nii Eestist kui väljaspoolt. «Praegu on selgelt näha, et tegemist pole Viru väljaku, vaid Viru ristmikuga: siin valitsevad autod. Kui tulevad isejuhtivad autod, saab seda ümber korraldada ja midagi jääb ka inimestele,» rääkis Järving videointervjuus Postimehele. Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles