Juske: Tallinna volikogu võttis vastu Võidujooksu eelarve

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnaeelarve täitub plaanipäraselt.
Tallinna linnaeelarve täitub plaanipäraselt. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraadid toetasid täna Tallinna volikogus küll linna järgmise aasta eelarve vastu võtmist, kuid lähikuudel tuleb eelarve veelgi rohkem lahti kirjutada.

SDE fraktsiooni aseesimehe Jaak Juske sõnul on tegemist Võidujooksu eelarvega.

«Ei ole saladus, et pealinna uue eelarvekava niivõrd kiire ja varajase menetluse tingis esmajoones paremparteide soov kärpida lähipäevil riigikogus taas märgavatalt omavalitsuste niigi väikest tulubaasi,» ütles Juske.

«Kiirustamine eelarvega ei saa aga vabandada linnavolikogu muutmist kummitempliks. Nii kirjutati sotsiaaldemokraatide nõudmisel uue aasta kulueelarve muudatusettepanekuga täna oluliselt rohkem lahti ja võeti eelnõust välja punkt, mis oleks andnud linnavalitsusele õiguse kinnitada täpsem investeerimiskava,» sõnas Juske.

«Sotsiaaldemokraatide jaoks on väga oluline, et linnavalitsus esitaks volikogule lähikuudel kinnitamiseks veelgi detailsema kulueelarve koos konkreetse investeerimiskavaga. Vastav kokkulepe on koalitsioonis ka saavutatud,» rõhutas Juske.

Linnavalitsus toetas SDE fraktsiooni muudatusettepanekuid, millega suurendati lasteaedade tegevuskulude, puuetega inimeste- ja teiste sotsiaaltoetuste eelarvet. Ka eraldati raha vastloodud Vene Muuseumi töö käivitamiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles