Tallinna mupo on tänavu määranud ligi 110 000 euro eest trahve

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna munitsipaalpolitsei.
Tallinna munitsipaalpolitsei. Foto: Toomas Huik

Tallinna munitsipaalpolitsei (mupo) on tänavu kahe kuuga määranud 5605 trahvi, mille kogusumma on 109 251 eurot.

Ühistranspordiseaduse alusel Tallinna ühistranspordis piletita sõitmise eest on mupo ametnikud kahe kuuga koostanud 1186 trahviotsust - kokku 20 868 euro eest. Liiklusseaduse alusel linnas valesti parkimise eest määras mupo samal ajal 4419 trahvi summas 88 383 eurot.

Veebruaris tegi mupo ühistranspordis sõiduõiguseta sõitjatele kokku 562 trahvi ja trahvisumma oli 9768 eurot. Valesti parkijaid trahvisid mupo ametnikud samal ajal 2380 korral kokku 47 608 euro ulatuses.

Tallinna ühistransport on ülemöödunud aasta algusest rahvastikuregistri järgsetele Tallinna elanikele tasuta. Tasuta sõidu õiguse tõendamiseks tuleb ühistransporti kasutavatel tallinlastel soetada endale roheline ühiskaart, see isikustada ja iga sõit ühissõidukisse sisenemisel valideerida ehk registreerida.

Isikustatud ühiskaart kehtib ainult koos isikut tõendava dokumendiga. Alates tunamullu 28. oktoobrist saavad Tallinna elanikud linna piires tasuta sõita ka Elroni elektrirongidega.

Tasuta sõidu õigus on sõltumata elukohast ka kõigil kuni 19-aastastel õpilastel, kelle rahvastikuregistri järgne elukoht on Eesti. Jätkuvalt saavad elukohast sõltumata Tallinna ühistranspordis tasuta sõita ka kõik seni tasuta sõidu õigust omanud sõitjategrupid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles