Puhastusfirma sokutas metsa alla laadungi prügi

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügi metsas
Prügi metsas Foto: Nõmme linnaosavalitsus

Nädalavahetusel leiti Männiku keskpolügoonilt prügihunnik, mille jäljed viisid puhastusfirmani, kes osutas Nõmme linnaosavalitsusele koristusteenust.

Kuigi prügihunnik leiti alles nädalavahetusel, siis prügisaaga hakkas pihta juba kuu aega varem. Veebruari alguses sai linnaosavalitsus teate, et Pääsküla rabaraja ääres on prügihunnik, mida uurides leiti paberid, mis viitasid prügi omanikule.

Nõmme linnaosavanema Tiit Teriku sõnul selgus, et lagastamisega oli hakkama saanud Wonder Company OÜ nimeline firma, kellelt paar päeva varem tellis linnavalitsuse sotsiaaltöötaja ühe oma eestkostetava korteri koristamise ja prügiveo.

Veebruaris Pääsküla rabast leitud prügihunnik
Veebruaris Pääsküla rabast leitud prügihunnik Foto: Nõmme linnaosavalitsus

«Kui korterit koristanud firmalt selgitust palusime, kuhu nad prügi viisid, siis kviitungit neil esitada polnud. Selgus, et nad olid selle lihtsalt metsa alla sokutanud,» ütles Terik.

Juhtumi osas alustas menetlust ka munitsipaalpolitsei ja ettevõte koristas samal päeval metsa alt sinna viidud sodi ära ning esitas nõuetekohase kviitungi.

Eile selgus, et samast korterist oli prügi ka mujale viidud. Nädalavahetusel leiti Männiku keskpolügooni juures olevate jäätmete hulgast paberid, mis viisid sama eeskostetavani. Linnaosavalitsus võttis firmaga uuesti ühendust ja nad lubasid prügi ära koristada.

Nädalavahetusel Männikult avastatud prügihunnik
Nädalavahetusel Männikult avastatud prügihunnik Foto: Nõmme linnaosavalitsus

Ettevõte veeretab süü töötaja kaela, kes viskas prügi metsa alla omaalgatuslikult. Nende poolt saadetud seletuskirjas öeldakse, et juhtkond teost teadlik ei olnud.

Nõmme linnaosavalitsuse pressiesindaja sõnul olevat puhastusteenindaja teinud seda väidetavalt mugavusest, kuid veebruaris saadetud seletuskiri on oma sisult väga vastuoluline, eriti arvestades, et hiljuti leiti uus laadung rämpsu.

Eelmisel aastal kulus Nõmme linnaosavalitsusel parkidesse, metsaalustesse ning vähekäidavatesse kohtadesse salaja sokutatud prügi koristamisele raha umbes 15 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles