Paljud inimesed otsisid töömessilt lihtsat tööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boris Prokofjev soovis Maximas koristaja kohta.
Boris Prokofjev soovis Maximas koristaja kohta. Foto: Liis Treimann

Täna Tallinna lauluväljaku ruumides toimunud töömessil pakuti igasuguseid ameteid ning anti juriidilist ja muud nõu, kuid mitmedki inimesed otsisid just lihtsat tööd.

Kuuekümneaastane Boris Prokofjev oli üks neist, kes Maxima ankeedi võttis ning laua taga seda täitma hakkas. Mees ütles, et hariduselt on ta laevaremonilukksepp ja sellel alal ka pikka aega töötanud. Peale selle on ta Tallinna botaanikaaias roose kasvatanud, kuid seal makstud ligi 3000 krooni suurune palk oli tema jaoks liiga väike ning ta tuli tulema. Nüüd soovib Prokofjev mingit lihtsat tööd, näiteks Maximas koristajaks.

Ene Pärnits täitis ankeeti, et saada reisisaatjaks. Naine mainis, et see amet peaks talle sobima küll, sest ta on hea suhtleja ning valdab peale eesti ja vene ka soome, prantsuse ja saksa keelt. Seetõttu suudab ta ka Tallinna väliskülalistele selgitada, kus nad peavad sõidukist väljuma, et ühte või teise kohta jõuda. Kõige enam pelgab Pärnits aga ühissõidukites lärmavaid ja räuskavaid purjus inimesi. Varem töötas naine Järve Selveris kokana, kuid see koht koondati.

Tallinna autobussikoondise personaliosakonna juhataja Malle Säärekõnno sõnul on tal hea meel, et paljud reisisaatjatena ametis olnud inimesed on nüüd endale erialase töö leidnud. Nüüd tulebki nende asemele uued reisisaatjad leida. Huvilisi oli töömessil piisavalt.

Üks vene keelt kõnelev naine kurtis, et muidu on ju töömess tore asi, aga vene keeles olevat liiga vähe infot. Seetõttu jääb nii talle kui teistelegi inimestele paljugi selgusetuks. Vene keelt rääkivaid töötuid oli aga messil tõesti rohkem kui eestlasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles