Töömessil leidus pakkumisi seinast seina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna töömessi ukse taga lookles päris pikk saba.
Tallinna töömessi ukse taga lookles päris pikk saba. Foto: Liis Treimann


Täna Tallinna lauluväljaku ruumides korraldatud töömessile püüdlevate inimeste pikk järjekord näitas veelkord, et töötus painab Eestit jätkuvalt.

Seekord oli lauluväljaku ukse taga tunglevaid inimesi küll veidi vähem kui eelmisel talvel samas kohas sotsiaalseid töökohti ihkavaid tallinlasi, kuid enne messi avamist vonkles lauluväljaku platsil siiski päris pikk saba.

Kui esimene ports inimesi sisse lasti, tekkis kohe suur tunglemine Maxima poeketi laua juures. Firma esindaja Tiina Tint ütles, et nende poodidesse vajatakse põhiliselt müüjaid, transporditöölisi ja vahetuse vanemaid. Kõik tööle soovijad pidid täitma ankeedid, mille kuhi laual kahanes kiiresti.

Coca-Cola HBS Eesti koondas mõni aeg tagasi kõik tootmistöölised, kuna firma lõpetas Tallinnas tootmistegevuse. Nüüd oldi aga jälle töömessil väljas ning otsiti telefonimüüjaid ja turundusinimesi. Meeleolu tekitamiseks pakuti ka firma karastavaid jooke ja pastapliiatseid.

Tallinna Korteriühistute Liit otsis santehnikuid, koristajaid, puuseppi, maalreid, lumekoristajaid, raamatupidajaid, elektrikke, valvureid ja haldureid. Liidu eesmärk on käivitada lähiajal tööbörs, kust pealinna korteriühistud saavad vajadusel endale erinevaid ametimehi palgata. Huvi niisuguste tööpakkumiste vastu oli messil päris suur.

Firma G4S reklaamis turvamehe või -naise ametit. Värbamisspetsialist Aveliin Kalviste ütles, et firmas käib värbamine pidevalt, sest turvamehed tulevad ja lähevad ning uusi inimesi on kogu aeg vaja. Viimasel ajal olevat kandidaatide valik paremaks läinud. Turvajate palk sõltub kohast, kus nad töötavad. Kaubanduses on keskmine tunnitasu 30 krooni, millele lisanduvad erinevad lisatasud.

Töömessi külastanud Tallinna abilinnapea Eha Võrgu sõnul on tal hea meel, et paljud ettevõtjad on tulnud kohale töökohti pakkuma. See tähendab, et tööotsija saab ühest kohast korraga palju teavet. Peale selle on võimalik hankida ka juriidilist ja muud vajalikku infot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles