Opositsioon ei osale Tallinna linneelarve menetlemisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna volikogu istung.
Tallinna volikogu istung. Foto: Peeter Langovits.

Reformierakonna ja IRLi fraktsioonid otsustasid, et esmakordselt Tallinna linna ajaloos ei osaleta tuleva aasta eelarve mitte ühelgi lugemisel.

Reformierakonna fraktsiooni esimehe Remo Holsmeri hinnangul on linna rahanduslik seis aastatega halvenenud ning praeguse «pimeda» eelarvemenetlemisega vähendatakse linna usaldusväärsust veelgi. «Me oleme igal aastal suhtunud eelarveprotsessi täie tõsidusega. Selle aasta eelarves oleks meie hinnangul pidanud vähendama tegevuskulusid vähemalt 500 miljoni krooni võrra,» ütles Holsmer.

«Täna oleme olukorras, kus opositsioonilt on võetud igasugune võimalus osaleda eelarve menetlemises. Põhimõtteliselt ei saa me eelarvet isegi kritiseerida, kuna eelarve näol on tegemist sisuliselt tühja paberilehega,» sõnas IRLi fraktsiooni esimees Indrek Raudne.

«Opositsioon on ühisel seisukohal, et sellises nõukogudelikus eelarvemenetlemises me osaleda ei saa. Väliselt võib paista ju kõik korrektne, tuues kiire eelarve vastuvõtmise põhjenduseks ilusa muinasjutu eurole üleminekust või kultuuripealinnast. Sisemiselt aga asi mädaneb,» lisas Raudne.

Volinikele pole siiamaani esitatud vähimatki eelarve lahtikirjutust, mida linnavalitsus on lubanud. Reformierakonna ja IRLi fraktsioonid ei osalenud ka esmaspäeval toimunud eelarve esimesel lugemisel, kuna linnavalitsus ei ole näidanud üles soovi tegeleda eelarve sisulise aruteluga.

«Sellise rutaka eelarve arutamisega tehakse karuteene tallinlastele - nelja kuu laekumised selle aasta eelarvesse on veel teadmata. 2009. aasta lõpus jäi näiteks Tallinnal ülesse 400 miljoni krooni eest arveid, mis kandusid sellesse aastasse,» lisas Holsmer. «Tuleviku arvelt elamine ja lõtv suhtumine eelarvedistsipliini on Keskerakonnale ikka omane olnud ja selle eelarve eest vastutavad nemad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles