Sotsid tahavad aseesimeheks Jusket

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakond laseb Jaak Juskel volikogu aseesimehe kõrgepalgalises ametis jätkata.
Keskerakond laseb Jaak Juskel volikogu aseesimehe kõrgepalgalises ametis jätkata. Foto: Peeter Langovits

Täna kogunenud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna piirkonna juhatus esitas Tallinna linnavolikogu aseesimehe kandidaadiks Jaak Juske ning koalitsiooninõukogu kolmandaks liikmeks Jüri Pihli ja Juske kõrval saab Barbi Pilvre.

Juske ütles Postimees.ee'le, et Tallinna linnavolikogu hakkab aseesimeest valima kõige varem 23. septembril, mistõttu ei ole kõik veel lõplikult selge.

Ta lisas, et tema jaoks on kõige olulisem see, et sotsid läheksid ühtse meeskonnana edasi ning suudaksid Tallinna võimuliidus võidelda nende väärtuste eest, mida nad on oma valijatele lubanud.

Juske mainis, et Katrin Saksaga on tal siiani olnud linnavolikogus väga hea koostöö ning ta loodab et Saks jätkab sotside ühtses meeskonnas tegevust. Kui Saks on avaldanud kahtlust, kas sotsid ikka peaksid jätkama Tallinna võimuliidus, siis erakond on ühiselt otsustanud siiski koalitsioonis edasi olla. Sellest lähtuvalt on ka loogiline, et linnavolikogu aseesmehe kohale leitakse uus inimene, kellel on indu võimuliidus tegutseda ning sotsidele oluliste väärtuste eest seista.

Juske mainis, et ta on juhtinud Tallinna sotse kaheksa aastat opositsioonis olles ning nüüd ligi kümne kuuga koalitsioonis olles on sotsid suutnud Tallinna arengut rohkem mõjutada kui eelneva kaheksa aastaga. Koalitsioonis olemine tähendab pidevaid läbirääkimisi ja ka kompromisside otsimist, kuid siiani on sotsid suutnud kõikides küsimustes Keskerakonnaga kokkuleppele jõuda, mistõttu ongi koalitsioon püsinud.

Juske sõnul määrab tema palga aseesimehe kohal linnavolikogu. Praegu ei osanud ta seda ütelda. Saks sai volikogu aseesimehena hüvitist 26 040 krooni kuus.

«Praegu on tähtis ühtse meeskonnana edasi minna, et Tallinna võimuliidus jätkuvalt sotsiaaldemokraatlike väärtuste eest seista. Juba täna on volikogus linna eelarve teine lugemine, millesse meil on mitmeid ettepanekuid,» ütles SDE Tallinna piirkonna esimees Andres Anvelt.

Katrin Saks astus tänasel koosolekul koalitsiooninõukogu liikme kohalt tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles