Energia avastuskeskus avas kosmose näituse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel avas Energia avastuskeskus uue interaktiivse teadusnäituse «Kosmose kõla», mis tutvustab maailmaruumi, virmaliste laulu, tähtede helikõla ja aitab avastada Universumi saladusi.

Austrias välja töötatud kosmosehelide näitus viib külastajad astronautide maailma, näitab, millised on kosmosereisi olulisemad hetked ning pakub kuulata originaalsalvestusi kosmosejaama ISS igapäevaelust. «Näitusel on ka kosmosekapsli stardisimulatsioon, kus saab tajuda kosmoselaeva stardihetke. Saab teada, millist müra teeb raketi start ning kuulata kosmoselaeva Vene Soyuzi astronaudi mõtteid enne kosmoselaeva pardale astumist. Lisaks saab kaasa elada astronautide rangetele treeningtundidele, mille käigus nad kosmoselendudeks ette valmistuvad,» rääkis keskuse juhataja Kertu Saks.

Näituse tekstid on eesti-, vene-, inglise- ja soomekeelsed ning katsetamise ja kogemise elamust pakkuv interaktiivne näitus on põnev igas vanuses külastajale. Näitust täiendab Energia avastuskeskuse planetaariumifilm «Tähetolm ja Päikese pere».

«Kosmose kõla» näituse avamisega veebruaris tähistab Energia avastuskeskus Eesti liitumist Euroopa Kosmoseagentuuriga. Näitus jääb avatuks kuni augusti lõpuni.

Energia avastuskeskuse asutajateks on Eesti Energia, Tallinna Tehnikaülikool, Tallinna linn ja AS Tallinna Soojus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles