RKAS kuulutas välja uue Tallinna vangla ehituse ettevalmistustööde riigihanke

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Tallinna vangla eskiis.
Uue Tallinna vangla eskiis. Foto: RKAS

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) kuulutas välja uue Tallinna vangla ehituse ettevalmistustööde riigihanke, millele oodatakse pakkumusi kuni 27. märtsini.

«Eeltööd hõlmavad tulevase vangla kinnistul asuva olemasoleva kuivenduskraavi puhastustöid ja uue kuivenduskraavi rajamist, sealhulgas olemasolevate truupide korrastamist ja uute truupide ehitamist, nõlvade kindlustamist ja haljastustööd. Samuti vangla ehituskrundi ja juurdepääsutee aluse maa-alalt metsa ja võsa raadamistöid. Ettevalmistustööd peavad olema lõpetatud oktoobrikuus,» teatas RKASi kommunikatsioonijuht Madis Idnurm.

Vanglakompleksi ehitushange on kavas välja kuulutada tänavu kevadel ning ehitustöödega alustada tuleva aasta alguses. Kaasaegne vanglakompleks valmib senise ajakava kohaselt 2018. aasta lõpus.

Tallinna vangla uued hooned ehitatakse Rae valda Soodevahe külla. Vanglakompleksi rajamisel pööratakse erilist tähelepanu turvalisusele, energia- ja  keskkonnasäästlikkusele, efektiivsele ruumikasutusele ning madalatele ülalpidamiskuludele.

Tallinna vangla uued hooned plaanitakse rajada kambertüüpi vanglana. Lisaks vangla ruumidele asuvad samal territooriumil avavangla, arestimaja ning Tallinna vangla tervishoiuosakond (asub praegu Maardus). Vangla eluosakondadesse on kavandatud 512 kambrit meessoost ning 92 kambrit naissoost süüdimõistetud ja vahistatud isikute jaoks. Eluosakondades on lisaks sellele plaanitud veel 16 kartserikambrit meeskinnipeetavatele ja 4 kartserit naiskinnipeetavatele. Samuti ehitatakse välja uus väljasaatmis- ja interneerimiskeskus.

Ligi 60 000 ruutmeetri suuruse vanglakompleksi on projekteerinud AS Amhold.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles