Nestor: Saksa tagandamine oli ebameeldiv üllatus

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna volikogu värske aseesimees Katrin Saks.
Tallinna volikogu värske aseesimees Katrin Saks. Foto: Peeter Langovits.

Linnavõimu pihta kriitikanooli heitnud sotside aseesimees Katrin Saks saab täna linnavolikogu aseesimehe kohalt priiks, see viskab veelgi hagu sotside tülilõkkesse.

Sotside Tallinna piirkonna juhatuse kirglikud vaidlused said jätku eile, kui juhatus hääletas linnavolikogu aseesimehe kohalt maha Katrin Saksa.

Ei lugenud ka see, et üleeile pakkus Saks välja kompromissi, et lahkub aseesimehe kohalt ise, kuid jääb edasi istuma koalitsiooninõukogu laua taha. «Pakkusin kompromissvarianti, aga sooviti ikkagi hääletamist,» ütles Saks.

Sotside Tallinna piirkonna juhatus koguneb täna uuesti, et Saksa asemele uus linnavolikogu aseesimees valida. Suure tõenäosusega saab selle koha varem vägagi teravalt Keskerakonnale vastandunud Jaak Juske.

Riigikogu sotside fraktsiooni juht Eiki Nestor, kes on selgelt Saksa selja taga ning toetab oktoobrikuisel erakonna üldkogul esimehe kandidaadina Jüri Pihli konkurenti Sven Mikserit, tõdes, et eilne käitumine oli tema jaoks ebameeldiv üllatus. «Olen alati olnud veendunud, et meil arvestatakse erakonnaliikmete arvamustega, kas need siis lähevad kokku üldise suunaga või mitte,» tõdes Nestor.

Sotside seas on olnud jutuks, et praegu oleks õige hetk selg sirgu lüüa ning, viidates üldsõnalisele linnaeelarvele, mida täna menetlema hakatakse, järjekordsetele pistisekahtlustele linnaametnike seas ja Saksa survestamisele koalitsioonipartnerite poolt, oleks õige hetk üldse pealinna võimuripatsi staatusest loobuda.

Nestor on sama meelt ja tunnistas, praegused arengud ei aita kuidagi kaasa, et rahumeelselt üldkogule vastu minna. «Oleksin Tallinna piirkonna inimeste asemel Saksa küsimuses aja kuni üldkoguni maha võtnud,» nentis ta.

Sotside Tallinna piirkonna juhatuse esimehe Andres Anvelti sõnul oli Saksa tagasikutsumise poolt üheksa ja vastu kuus juhatuse liiget.

Anvelt ütles, et Tallinna järgmise aasta eelarveprojekt eilsel juhatuse koosolekul arutluse all ei olnud. Sotsid on oma ettepanekud teinud ja tänasel linnavolikogu istungil on näha, kas neid arvestatakse. Eelmisest esmaspäevast on olemas sotside Tallinna piirkonna juhatuse otsus, mille järgi soovitakse eelarves näha ametite, linnakantselei ja teiste allasutuste kulude täpsemat lahtikirjutamist.

Anvelt tõdes, et siiani ei ole ta veel näinud eelarvet, kus kulud on täpsemalt lahti kirjutatud, aga loodetavasti jõuab täna vastav paber sotsidest koalitsioonipartnerite lauale. Kui sotside ettepanekutega ei arvestata, siis lööb võimuliit uuesti kõikuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles