Koeraomanik kahtlustab: äraantud kutsikas piinati surnuks

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakveres keris ketikoer end ümber veetünni nii õnnetult, et päästjad kutsuti teda vabastama. Foto on illustratiivne.
Rakveres keris ketikoer end ümber veetünni nii õnnetult, et päästjad kutsuti teda vabastama. Foto on illustratiivne. Foto: Virumaa varjupaik

Endine koeraomanik kahtlustab kuulutusteportaali kaudu müüdud koera uut omaniku looma piinamises ja võimalikus tapmises. Politseile on isik teada, kuid nende sõnul on sotsiaalmeedias leviva info põhjal hetkel veel vara järeldusi teha.

Esmaspäeval andis heauskne loomaomanik oma 5-kuuse kutsika Okidoki kuulutusteportaali kaudu leitud loomasoovijale. Mõne aja möödudes hakkas endisel omanikul siiski süda valutama ja ta palus kutsikast fotosid.

Murelikule inimesele saatis uus koeraomanik fotod, mis seadis kutsika heaolu küsimärgi alla: endisele loomaomanikule tundus nagu kutsika suu oleks verine, silm imelik ja kutsika ühesugune asend kahe erineva foto peal tekitas kahtlust, et kutsikas võib olla fotodel surnud.

Nähes pilte, tegi endine omanik sama päeva õhtul politseisse avalduse. Libakuulutuse kaudu uue omaniku kodu välja selgitanud ja 25. veebruaril korterisse sisse pääsenuna, kutsikat leida ei õnnestunud ning maast leitud vereplekid süvendasid kahtlust. Kohale kutsutud politsei viis uue omaniku ajutiselt jaoskonda kaasa.

Uue omaniku sõnul oli ta kutsika müünud vahepeal edasi Jõhvi. Lisaks võib olla uue omaniku puhul tegemist sama 18-aastase Rando nimelise noormehega, kelle kohta tema vanaisa möödunud sügisel koerapiinamisest teatas: klapivad nimi, vanus, Okidoki kuulutusteportaali kasutamine, sama tegutsemisskeem ka muus osas, lisaks ka seekord muret tundvad ja taaskord omal initsiatiivil ühendust võtnud vanavanemad.

Politsei pressiesindaja Helen Uldrichi sõnul tegeleb politsei praegu juhtunu kontrollimise ning asjaolude väljaselgitamisega. «Kas sotsiaalmeedias leviv info ning kahtlused mehe tegevuse osas vastavad ka tõele, seda on veel hetkel vara öelda,» lisas ta.

«Lugu on kutsika endise omanikuga vestlemisel tundunud meile vägagi kahtlane ja loodame, et politsei saab aru antud juhtumi tõsidusest ning lähiajal on võimalik välja selgitada, mis täpselt juhtus. Inimesed on üle Eesti mõistagi mures, et kuulutusportaalide kaudu võivad loomapiinajad ja edasimüüjad omale loomi hankida ning nii kaua kuni karistust ei järgne, tegutsevad nad edasi,» ütles Eesti Loomakaitse Seltsi hädajuhtumite juht Maaja Mäll

 «Kindlasti paneme loomaomanikele südamele tutvuda enne looma müümist ja loovutamist põhjalikult loomasoovijate taustaga. Ka pidurdaks loodetavasti loomapiinajat või hangeldajat kui ta peaks täitma enne looma saamist kirjaliku lepingu, mis sisaldaks tema kontakte koos isikut tõendava dokumendi andmetega ja tingimusi, mis sätestavad looma edasise turvalise käpakäigu,» soovitas Mäll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles