Keskerakonna noortekogu rikkus välireklaamide keeldu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keelatud välireklaam Pärnu maantee ja Liivalaia tänava nurgal.
Keelatud välireklaam Pärnu maantee ja Liivalaia tänava nurgal. Foto: Postimees.ee lugeja

Keskerakonna noortekogu liikmed rikkusid valimiseelsel perioodil kehtivat välireklaami keeldu, kandes Tallinna tänavatel plakateid, mis kutsusid üles valima Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart.

Teisipäeval võis nii Pirital kui kesklinnas näha noori inimesi, kes kandsid käes plakateid kirjaga «Vali 713». 713 on Keskerakonna esimehe ja Tallinna linnapea Edgar Savisaare kandidaadinumber.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Ilmar Kahro sõnul anti teisipäeva õhtupoolikul politseile mitmel korral teada, et Tallinnas rikutakse poliitilise välireklaami keeldu ning näidatakse avalikes kohtades plakateid kirjega «Vali 713!».

«Politsei tuvastas välireklaami keelu rikkumisi kokku kolmes kohas. Politseinikud panid kirja plakatite näitamisega seotud 14 inimese andmed, kellest 12 olid alaealised. Noortele anti korraldus plakatite näitamine lõpetada. Politsei kontrollib esmast infot, mille järgi said noored plakatite näitamiseks juhiseid ning võisid saada selle eest ka tasu. Kõigi asjaolude selgitamiseks alustas politsei väärteomenetlust,» ütles Kahro.

Keskerakonna pressiesindaja Taavi Puki sõnul ei rikkunud erakond teadlikult välireklaami keeldu. «Tegemist oli Keskerakonna noortekogu aktsiooniga, kus oldi liiga agarad ning noorte hooletu käitumine põhjustas antud olukorra. Meil on väga kahju, et nii juhtus, ja see ei tohi korduda,» kinnita Pukk Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles