Löwenruh' parki tehti keskaja stiilis mänguväljak

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguväljak.
Mänguväljak. Foto: Corbis/Scanpix

Homme kell 11 avatakse Tallinnas Kristiine linnaosas Löwenruh' pargis keskaegset kindlust meenutav kogupere mänguväljak.


Raepressi teatel on Kristiine linnaosa avatav plats juba kolmas sel aastal valminud kogupere mänguväljak.

Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul avati esimene kogupere mänguväljak lastekaitsepäevaks, 1. juuniks Stroomi rannas, teine valmis jaanipäevaks Lasnamäel Vormsi tänaval ja nüüd Kristiine linnaosa kogupere mänguväljak.

«Kogupere mänguväljakute rajamine on ka selle poolest huvitav, et iga pereväljak on omanäoline ega kopeeri eelnevalt ehitatud pereväljakut. Nii on Stroomi ranna mänguväljak laevakujuline ja Lasnamäe mänguväljak on inspireeritud lennukist,» lisas Boroditš.

Löwenruh' pargi mänguväljaku projekteeris OÜ AB Katrin Etverk. Kogupere mänguväljaku rajamiseks korraldati riigihange, mille võitis HJ-Kaubanduse OÜ.

Projektreerimistööde maksumus on 248 744 krooni, paigaldustööde lepingu maksumus on 2,9 miljonit krooni.

Tallinna tänavusest eelarvest eraldati keskkonnaametile 15 miljonit krooni nelja kogupere mänguväljaku ehitamiseks ja 5,7 miljonit krooni lastemänguväljakute projekteerimiseks ja ehitamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles