Tallinna valgusfoorid viiakse üle tänapäevasele juhtimissüsteemile

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänaseks on uue foorijuhtimiskeskusega ühendatud 145 fooriobjekti Tallinna 325 valgusfoorist, ülejäänud foore juhitakse 1980. aasta Moskva olümpiamängude ajaks valminud süsteemiga.

«Uude foorijuhtimiskeskusesse edastatakse andmed liiklusvoogudest, mis võimaldab vastavalt vajadusele operatiivselt fooride režiimi muuta. Samuti saab jälgida ristmike videokaamerate pilte,  juhtida liiklust tunnelites, kuvada infotabloodele  juhtidele olulist informatsiooni ja palju muud,» ütles abilinnapea Taavi Aas.

«Praegu jätkub vanast foorijuhtimiskeskusest fooriobjektide ületoomine uude keskusesse, mis on küllaltki aeganõudev protsess, kuna  fooride ümberlülitamist saab teha ajal, mil liiklustihedus on minimaalne,» selgitas transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa. «Kui kõik fooriobjektid on uue keskusega ühendatud järgneb süsteemi häälestamine ja siis saame rääkida Tallinna liikluskorralduse uuest tasemest. Põhimõtteliselt on lähitulevikus võimalik  foorijuhtimiskeskuse vahendusel edastada erakorralist liiklusinformatsiooni ka autoraadiotesse ja GSM seadmetele,» lisas ta.

Mis ajaks saavad kõik foorid uue keskusega ühendatud, ei osanud ta täpselt öelda, sest see olevat keeruline ja aeganõudev protsess.  «Fooride ületoomise tõttu ei saa linnaliiklus seisma jääda. Sellepärast tehakse seda öösiti ja jupphaaval ja see pole liikluses ennast tunda andnud. Kui kõik on üle toodud, siis on võimalik hakata üle vaatama liiklusvoogusid ja nende põhjal fooriprogramme sättima,» ütles Rüütelmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles