Põleng Vilde teel: hakkasin juba mõtlema, et kuhu ma hüppan, kui asi käest ära läheb

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mustamäel Vilde teel puhkes nädalavahetusel korteripõleng, mille tulemusena tekkis korterelamu koridoris kostnaefekt ja inimesed ei pääsenud kuumuse ning suitsu tõttu majast välja.

Häirekeskus sai teate Mustamäel Vilde teel toimunud tulekahjust 21. veebruaril kell pool neli öösel. Päästemeeskondade saabudes põles kortermaja neljandal korrusel ühetoalise korteri tuba.

Naaberkorteris elava Anti (22) sõnul mängis ta mängukonsooliga ja äkitselt läks korterist elekter ära ning noormees kuulis, et koridoris elektrikapi juurest kostub mingi mürgel. Mees mõtles, et äkki on mõni ebakaines konditsioonis inimene kapi kallale pääsenud ja läks ukse juurde, et vaadata, mis toimub.

«Kui ukse lahti tegin, siis viskas selle vahelt hullu pahvaka suitsu ja kuuma õhku sisse,» kirjeldas Anti olukorda, millesse ta oli sattunud. «Tõmbasin hirmuga ukse kinni ja värisesin hirmust.»

Anti helistas hädaabinumbrile ja rääkis loo ära, misjärel häirekeskusest öeldi, et päästjad on teel ning kuna tal redelit pole, siis ei jää muud üle, kui vooderdada uks märgade rätikutega ja vältida suitsu imbumist tuppa.

«Vahepeal ajas suitsu korralikult sisse, hakkasin juba mõtlema, et kuhu ma hüppan, kui asi käest ära läheb. Hoidsin akent kinni, et tõmmet ei tekiks ja see päästis päris palju,» ütles ta. «Ilmselt hakkas koridoris nii kõvasti tõmbama, sest koridori otsaaken oli lahti ja kui see korter põles, siis tekkis selline korstnaefekt. Koridor oli suitsust täiesti must.»

Mõned minutid pärast kõne oli tuletõrjujaid juba korrusel kuulda ja noormees sai kella viie paiku sõba silmale. Päästjad lokaliseerisid tule kella nelja paiku, põleng ise kustutati täielikult kell 4.40. Päästjad ventileerisid pärast tule kustutamist koridori ja koputasid ustele, et veenduda, kas inimesed on terved.

«Õnneks tuli koridori edasi ei läinud ja teiste uste külge ei hakanud. Ainult paarkümmend meetrit eemal olev küljeakna plast oli veidi sulanud. Kuumus oli koridoris päris suur,» ütles Anti. «Oleks see tuli koridori edasi läinud, siis oleks kehv lugu olnud. Selle koridori peal on mingi 20 korterit, kõik olid teoreetiliselt tule haaratavusel.»

Vilde tee 90 korterelamus on valdavalt üürikorterid, kus on ennast sisse seadnud valdavalt tudengid ning kehvemal järjel olevad inimesed. Ühikatüüpi kortermajas on Tallinna ühed odavaimad üürihinnad.

Korteris elavaid isikuid õnnetuse hetkel kodus polnud ning põlengu tekkepõhjuseid selgitab välja uurimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles