Fotod: Toompuiesteel renoveeritakse mitu räämas maja

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna kesklinnas Toompuieste 13 asuvad ajaloolised hooned renoveeritakse. Renoveerimistööde käigus tehakse kinnistule ka uus haljastus, rajatakse parkimiskohad ning sõidu- ja käiguteed.

Arendusprojekti käigus rekonstrueeritakse Toompuiestee 13 asuvad ajaloolised hooned. Tänavaäärne maja on 1930-ndatel ehitatud 5-korruseline kivimaja. Hoovipoolne maja on 3-korruseline 19. sajandi lõpus rajatud puitmaja.

Tööde käigus rekonstrueeritakse hoonete fassaadid ja vahetakse välja aknad ning uksed. Hoonetes asendatakse ka kõik kommunikatsioonisüsteemid, kinnistu haljastatakse, rajatakse parkimiskohad ning sõidu- ja käiguteed.

Kaasajastatud planeeringutega korteritel saavad olema kõrged laed, kvaliteetne siseviimistlus, avarad terrassid ning vaated Toompeale ja vanalinnale.

Endover Kinnisvara kaasas Toompuiestee 13 renoveerimiseks 263 000 eurot ühisrahastuse kaudu. Projekt märgiti Crowdestate´i vahendusel investorite poolt kolme tunniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles