Sotsid kaaluvad Katrin Saksa väljavahetamist

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Saks.
Katrin Saks. Foto: Peeter Langovits

Kultuuripealinna nõukogust protesti märgiks välja astunud Tallinna volikogu aseesimees Katrin Saks võib täna kaotada oma koha.

Esmaspäeva õhtul kogunes sotsiaaldemokraatide Tallinna piirkonna juhatus ning peale tavapäraste juhatuse liikmete olid kohal ka riigikogu saadikud Sven Mikser ja Indrek Saar. Nad olid toeks Katrin Saksale, kelle ametitool ja koht pealinna võimuliidus hakkasid kõikuma, kui ta kritiseeris teravalt Keskerakonna valitsemisstiili.

Juhatuses vaieldi ägedalt selle üle, kuidas praeguses koalitsioonis jätkata ja kas vahetada volikogu aseesimees välja, kuid selles oli juhatus üsna üksmeelne, et võimuliidus tuleb igal juhul jätkata. Saks selgitas eile oma seisukohti ning teda toetasid Saar ja Mikser.

Samamoodi andis sotside juht Jüri Pihl mõista, et väga keeruline on jätkata seisus, kus üks inimene, kes istub ka koalitsiooninõukogu laua taga, on avalikult võimuliidule vastu hakanud ja üritab seda lõhkuda.

Ettepaneku Saks välja vahetada tegi Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats.

Täna istuvad sotsid uuesti kokku ning teema arutelu jätkub. Kui Saks peaks koha kaotama, võib tema asemele tõusta endine Tallinna piirkonna juht Jaak Juske. Eile õhtul ei soostunud keegi sotsidest seda teemat kommenteerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles