Tallinna pühapäevane alkoholimüügi keeld hakkab kehtima 8. märtsil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Tallinna pühapäevane alkoholimüügi keeld hakkab kehtima märtsi teisel pühapäeval, esialgu on piirang pooleks aastaks.

Alates 8. märtsist keelab linn Tallinna haldusterritooriumil pühapäeviti alkohoolse joogi jaemüügi, alkohoolse joogi jaemüügi õigus kohapeal tarbimiseks säilib pühapäeviti toitlustusettevõtetes kuni südaööni. Alkoholimüügi piirang on esialgu kehtestatud kuueks kuuks, sest riiklik seadused võimaldavad omavalitsusele taolise piirangu seadmise üksnes tähtajaliselt.

Alkohoolse joogi jaemüügi õigus kohapeal tarbimiseks säilib pühapäeviti toitlustusettevõtetel, kuid mitte välikohvikutes. Samuti ei puuduta alkohoolse joogi jaemüügi peatamise korralduse eelnõu alkohoolse joogi jaemüügi õigust majutusettevõtetes ning kultuuriasutustes, kui alkoholi müüakse kohapeal tarbimiseks või kui seda müüakse kaasa muuseumi ekspositsiooniga seonduvalt valmistatud meenena.

Tallinna abilinnapea Merike Martinson saatis sel kolmapäeval Harju maavanemale Ülle Rajasalule kirja ettepanekuga piirata alkoholi kättesaadavust kogu maakonnas.

Tallinn pöördus mullu 1. detsembril Harjumaa valdade poole üleskutsega järgida pealinna algatust ning viia oma haldusalas samuti sisse alkoholi kättesaadavuse piirangud. Harku, Viimsi ja Saue valla vastuste kohaselt ootavad nad alkoholipoliitika muutmist maakonna või riiklikul tasandil, pidades meetmete rakendamist sellel juhul kõige otstarbekamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles