Linnavolikogu võttis vastu Tallinna ja naabervaldade arengustrateegia

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna volikogu kiitis heaks pealinna ja seda ümbritseva üheksa omavalitsuse jätkusuutliku arengu strateegia.

Strateegias linnapiirkonnana käsitletav ala hõlmab lisaks pealinnale üheksat omavalitsust selle ümber – Maardu ja Saue linna ning Harku, Jõelähtme, Kiili, Rae, Saku, Saue ja Viimsi valda, teatas linnavolikogu pressiesindaja. Strateegia sihiks on ühiselt planeeritav regiooni areng aastatel 2015–2020.

Nagu märkis linnapea Edgar Savisaar, on vastavalt Euroopa Liidu ühtekuuluvuspoliitika fondide rakenduskavale prioriteetne suund jätkusuutlik linnapiirkondade areng ning sedakaudu toetatakse ka vastava strateegia olemasolu  korral Eesti suuremate linnapiirkondade arengut. Plaani kohaselt rahastatakse projektitoetusega lasteaiakohtade rajamist ja liikuvusprojektide elluviimist Tallinna, Tartu ja Pärnu linnapiirkondades.

Täna kinnitatud strateegiadokument esitab Tallinna linnapiirkonna omavalitsuste ühise visiooni, eesmärgid ja tegevussuunad kolmes koostöövaldkonnas: haridus, sotsiaalvaldkond ning liikumine ja transport. Aastaks 2020 on kõnealuses piirkonnas tagatud omavalitsuste koostöös kõigile elanikele kättesaadav ning kvaliteetne alus-, üld- ja huviharidus; mitmekülgne, kättesaadav ja erisusi arvestav sotsiaalhoolekanne; eri liikumisviise lõimiv ning inimsõbralik ja keskkonnasäästlik avalik ruum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles