Kopli liinid ootavad paremaid aegu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli liinid.
Kopli liinid. Foto: Mihkel Maripuu

Kopli liinide maa-alale hoonestusõiguse seadmise konkursile ei laekunud jälle ühtegi pakkumist.

«Vaatamata tunduvalt ahvatlevamaks muudetud tingimustele nurjus Kopli liinide maa-alale hoonestusõiguse seadmiseks korraldatud avalik kirjalik enampakkumine ka seekord,» ütles Tallinna abilinnapea Eha Võrk. «Kuigi konkursitingimuste vastu huvi tundjaid oli parasjagu, ei laekunud ühtegi pakkumist. See näitab, et Eesti kinnisvara- ja ehitusettevõtted ilmutavad küll huvi selle projekti vastu, kuid ei ole praeguses turuolukorras valmis nii ambitsioonikat väljakutset vastu võtma.»

Võrgu hinnangul tuleb seda asjaolu arvestades asuda projekti jõuliselt välisturgudel reklaamima. Ambitsioonika kinnisvaraarendusprojekti eesmärk on muuta Kopli liinide ala eksklusiivseks elurajooniks.

Kopli liinide arendusprojekt hõlmab mereäärset maa-ala kogupindalaga ligi 16,7 hektarit. Kehtestatud detailplaneeringu järgi on võimalik alale ehitada 38 ühepereelamut ning kuni viiekorruselised korterelamud, milles on kokku kuni 527 korterit.

«Võrreldes mullu korraldatud enampakkumisega olid uue konkursi tingimused arendaja jaoks märksa soodsamad,» rõhutas Võrk. «Hoonestusõigus seatakse kogu Kopli liinide alale ning kuigi hoonestusõigusega koormatavate kinnistute kogupindala on uute tingimuste järgi 35 292 asemel 60 621 ruutmeetrit, on hoonestusõiguse tasu algsuurus eelmise konkursi tingimustega võrreldes tunduvalt soodsam.»

Ühtlasi antakse ala väljaarendamiseks kaks korda rohkem aega – viie aasta asemel 10 aastat. Hoonestusõiguse omandaja saab enda kasutusse üürnikest vabastatud ala.

Arendusprojekti koduleht asub aadressil www.tallinn.ee/kopliliinid .
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles