Tallinnas hukkus tulekahjus meesterahvas, kolm inimest viidi haiglasse

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Linnamäe teel asuvas 9-korruselises korterelamus puhkes täna õhtul tulekahju, mille tagajärjel hukkus meesterahvas ning kolm kannatanut, nendest kaks lapsed viidi haiglasse.

Häirekeskus sai teate Linnamäe teel asuva 9-korruselise kortermaja tulekahjust õhtul kell 17.25. Helistaja sõnul tuli maja esimese korruse korterist suitsu ning suits oli levinud ka maja erinevate korruste korteritesse, teatas Põhja päästekeskus.

Päästjate sündmuskohale jõudes alustasid nad koheselt kustutustöödega ning suitsu eemaldamisega hoonest ja ühtlasi korterite kontrollimise ning võimalike kannatanute otsimisega. Kuna maja puhul on tegemist ühiselamu tüüpi hoonega, mille korrustel on üks pikk trepikoda, siis olid need ja mitmed seal asuvad korterid täitunud rohke suitsuga. Päästjad kontrollisid üle 90 majas asuvat korterit ja evakueerisid inimesed, kelle eluruumidesse oli suits levinud. 

Kustutustööde käigus leidsid päästjad korterist, kus tulekahju alguse sai, hukkunud meesterahva. Teistest suitsuga täitunud korteritest viidi haiglasse kontrolli kolm inimest, neist kaks olid lapsed. Kohapeal vaatas kiirabi üle neli inimest. Kustutustööde käigus sai kätele kuumakahjustusi üks päästja, kes peale kiirabilt esmaabi saamist jätkas sündmuskohal tööd.

Tulekahju saadi kontrolli alla kell 18.01 ja päästetööd lõpetati kell 19.16. Tulekahju olid kustutamas päästjad Kesklinna ja Lasnamäe päästekomandodest.

Tulekahju sai alguse esimese korruse korterist, kus põles ühe toa sisutus. Põlenud tuba hävis tules, ülejäänud korter sai tahma- ja kuumakahjustusi.

Töökorras suitsuanduri olemasolu korteris ei tuvastatud. Tulekahju tekkepõhjuse selgitab menetlus.

Sel aastal on tulekahjudes hukkunud 11 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles